Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Sarkomaa: Rehtoreiden ei enää tarvitse miettiä Suvivirren boikotointia

 

Opetushallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa on tyytyväinen oikeusasiamiehen Suvivirsi-linjaukseen. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan mukaan Suvivirren laulaminen kevätjuhlassa kuuluu suomalaiseen perinteeseen eikä se ole uskonnon harjoittamista. – Oikeusasiamiehen lasunto oli tervetullut, kommentoi Sarkomaa päätöstä tuoreeltaan Twitterissä.

Sarkomaan mukaan apulaisoikeusasiamiehen päätös oli odotettu, mutta ilahduttava. Hän huomauttaa, että Suvivirsi on puhututtanut paljon sekä kouluissa että koululaistoksen ulkopuolella.

– Hyvä, että asia on nyt tälläkin tasolla sanottu ääneen, Sarkomaa kommentoi MTV3:n uutisille.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Sarkomaa on huojentunut päätöksestä, jonka hän uskoo helpottavan erityisesti rehtoreiden tilannetta.

– Uskon, että tämä selkiyttää tilannetta. Koulun ja rehtoreiden ei tarvitse enää miettiä asiaa. Voidaan pitää kiinni tästä perinteestä. Koulun tehtäviinhän kuuluu myös pitää yllä suomalaisia perinteitä. Suvivirsi on osa suomalaista kulttuuria ja perinnettä, Sarkomaa perustelee MTV3:lle.

– Omien perinteiden säilyttäminen ja arvostaminen on osa päiväkotien ja koulujen toimintaa. On tärkeää, että kevätjuhlissa voi laulaa ja lauletaan perinteisiä lauluja, myös suvivirren, Sarkomaa kirjoittaa blogissaan.

Lue myös:

Apulaisoikeusasiamies: Suvivirsi kevätjuhlassa ei ole uskonnollinen

 
Dei, ihmisen ääni, artikkeliban 5.9.- (2/2)