Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Satavuotias rovasti Päivö Parviainen saarnaa lähetysjuhlilla Haminassa

 

Rovasti Päivö Parviainen saarnaa vielä satavuotiaana lähetysjuhlilla Haminassa. Kuva: Suomen Lähetysseura

KUUNTELE RADIOJUTTU. Haminan Johanneksen kirkossa saarnaa 10. kesäkuuta lähes satavuotias rovasti ja entinen lähetystyöntekijä Päivö Parviainen. Jumalanpalvelus on osa Lähetysseuran valtakunnallisia lähetysjuhlia. 19. kesäkuuta sata vuotta täyttävä Parviainen ei ole antanut vanhuuden estää julistustyötään.

Päivö Parviainen on Suomen Lähetysseuran eläkkeellä oleva työntekijä. Hän toimi Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä manner-Kiinassa vuosina 1946-53 ja Taiwanilla 1956-73. Eläkkeelle hän jäi vuonna 1974.

Eläkkeelle jäätyään Parviainen on vieraillut useita kertoja uudelleen Kiinassa. Suomessa hän on jatkanut evankeliumin julistusta maahanmuuttajien parissa, kiertänyt saarnaamassa seurakunnissa ja kertomassa lähetystyöstä kouluissa.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

– Vaikka työskentely 100 vuotiaana on ollut kuluttavaa fyysisesti, henkisesti olen aina piristynyt.

Valtakunnallisia Lähetysjuhlia, vietetään kesäkuun 8.-10. Haminassa.  Juhlan järjestävät yhteistyössä Suomen Lähetysseura ja Haminan ev.lut. seurakunta. Haminan juhlien tunnus on ”Pää pyörällä?” Rovasti Päivö Parviainen osallistuu Haminassa myös lähetysjuhlien loppujuhlaan.

Haminan Lähetysjuhlien kansainväliset vieraat ovat Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri, chileläinen Martin Junge, Malawin ev.lut. kirkon piispa Joseph P. Bvumbwe, Singaporen luterilaisen kirkon lähetysjohtaja Sally Lim ja tansanialaisen kehitysjärjestö Tanganyika Christian Refugee Servicen ohjelmakoordinaattori Emmanuel Shangweli.

Juhlia ennen järjestetään missiologinen symposium, jonka otsikkona on ”Kirkon todistus ja muuttuva maailma”.

Kuuntele, kuinka Päivö Parviainen valmistautuu 100-vuotisjuhliinsa ja Haminassa pidettävään lähetysjuhlaan.

Rovasti Päivö Parviaisen laajempi haastattelu kuullaan Radio Deissä tiistaina 19.6. klo 18.30-19.00.

 
artikkelibanneri Uusi Tie