SEA julisti teemavuoden perheiden hyväksi

 

Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) on julistanut Rakas Perhe –teemavuoden 2012. Allianssi haastaa ”jokaisen arvioimaan uudelleen perheensä ja sukunsa merkitystä”. SEA:n mukaan suomalainen yhteiskunta ”ei ole onnistunut tukemaan jäseniään hädän hetkellä”. Siksi allianssi haastaa kirkkojakin etsimään uusia tapoja auttaa perheitä.

SEA siteeraa poliisiylijohtaja Mikko Paateroa, jonka mukaan ”Suomalaisen hyvinvointivaltion pilarit alkavat rapistua”.

”Pilarit rapistuvat, koska niiden perustukset ovat murentuneet. Arvoperustamme on kristillisessä uskossa. Kun arvopohja murenee, joutuvat peruselementit, kuten perhe, kovan paineen kohteeksi. Paineen alla murtuu myös yksilö, joka kokee epäonnistuneensa”, SEA muotoilee.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Allianssin mukaan kristinuskoon kuuluu epäonnistumisen myöntäminen ja anteeksianto Jumalan edessä.

”Kristillinen usko saattaa näyttää synkältä synnintunnustuksineen. Mutta tähän kätkeytyy suuri armollisuus ja rohkeus. Uskallan myöntää epäonnistumiseni, eikä se ole kaiken loppu”.

Evankelinen allianssi lainaa tiedotteessaan myös Keski-Lahden kirkkoherra Pekka Särkiötä, joka toteaa perheen määritelmän ”väljentyneen viime vuosikymmeninä samalla jääkaapilla käyviksi ihmisiksi”.

– Samalla vanhempien ja lasten tiivis, molemminpuoliseen vastuuseen ja välittämiseen sitoutunut perheen kokonaisuus on työnnetty syrjään, Särkiö arvioi.

”Voisitko sinä olla enemmän yhteydessä sukulaistesi kanssa? Onko sinulla suunnitelma, miten vahvistat oman perheesi yhteyttä?” SEA kysyy.

”Haastamme kristillisiä kirkkoja etsimään uusia tapoja auttaa perheitä. Seurakunnilla ja kristillisillä järjestöillä on esimeriksksi avioliittoleirejä sekä vanhempien ja lasten yhteisiä tapahtumia”

Allianssi kehottaa jakamaan ideoita perheen parhaaksi teemasivustolla.

 
Artikkelibanneri perussanoma