Seinäjokinen Houm church lopettaa – kiitosjuhlaa vietetään 22. syyskuuta Seinäjoella

 

Houm perustettiin Seinäjoelle vuonna 2015. Keväällä 2018 se aloitti toimintansa myös Tampereella. Kuva: Houm Church

Tammikuussa 2015 Seinäjoella aloittanut Houm Church lopettaa toimintansa. Seurakunnan johtavan pastorin mukaan seurakunta epäonnistui seurakuntalaisten opetuslapseuttamisessa.

Seinäjoella ja Tampereella toiminut Houm Church on päättänyt lopettaa toimintansa. Seurakunnan johtava pastori Niklas Niemelä kertoo asiasta videolla, joka on julkaistu seurakunnan Instagram-tilillä. Niemelä perusti seurakunnan yhdessä Tanja Niemelän ja Johannes Saranpään kanssa. Kaikki kolme toimivat aikaisemmin Seinäjoen helluntaiseurakunnan työyhteydessä.

Houm Churchin ensimmäinen jumalanpalvelus pidettiin tammikuussa 2015 Seinäjoki-salissa. Myöhemmin seurakunta laajeni myös Tampereelle. Parhaimmillaan seurakunnan jumalanpalveluksiin osallistui yli 400 henkeä.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Seurakunnan YouTube-kanavalla Houm Churchin missio on kiteytetty: ”Olemme kirkko kaikille ja tehtävämme on auttaa ihmisiä seuraamaan Jeesusta koko elämällään. Tahdomme julistaa evankeliumia, varustaa ihmisiä ja antaa Sinulle mahdollisuuden olla osana suurempaa seurakuntaperhettä ajasta ja paikasta riippumatta.”

Lopettamispäätöksestä kertovalla videolla Niklas Niemelä toteaa seurakunnan onnistuneen Jeesuksesta kertomisessa. Ihmisiä tuli uskoon, mutta opetuslapseuttamisessa seurakunta ei Niemelän mukaan onnistunut.

Koronapandemia pysäytti Suomen ja myös Houm Churchin toiminnan. Siitä alkoi prosessi, joka johti lopulta päätökseen lopettaa seurakunnan toiminta. Päätöksen teki hallitus, joka johtaa seurakunnan taustalla olevaa yhdistystä.

Seurakunta kokoontuu vielä kertaalleen kiitosjuhlaan sunnuntaina 22. syyskuuta Seinäjoki-saliin.