Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Seurakunta pyysi ex-pastoreiltaan anteeksi USA:ssa

 

(sxc.hu)

Indianalaisen Madisonin helluntaiseurakunnan nykyinen pastori tiesi, että seurakunnalla oli maine kohdella huonosti papistoaan. Viime vuonna hän kutsui neljä edeltäjäänsä sovintoviikonloppuun.

Amerikkalainen helluntaiseurakunta on pyytänyt anteeksi käytöstään aiempia pastoreitaan kohtaan.
Indianalaisen Madisonin helluntaiseurakunnan paimeneksi huhtikuussa 2011 siirtynyt Peter Joudry tiesi, että seurakunnalla oli maine kohdella huonosti papistoaan.

Viime vuonna Joudry kutsui neljä edeltäjäänsä erityiseen sovintoviikonloppuun kirkkoonsa ja pyysi näiltä anteeksi niitä loukkauksia, joiden kohteena he olivat olleet: juoruja, kielteisiä oletuksia, nimettömiä kirjeitä ja julkista pahansuopuutta.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Katumuksen merkkinä hän ja hänen vaimonsa Ruth pesivät pastoreiden ja heidän puolisoidensa jalat, ja seurakuntalaiset kokoontuivat heidän ympärilleen halaten ja kyynelehtien.
– Tilaisuus oli aito, rohkaiseva ja äärimmäisen merkityksellinen, eräs anteeksipyynnön kohteena ollut pastori kommentoi.

Asiasta kertoi vastikään USA:n Assemblies of God -liike verkkosivuillaan.