Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Seurakunta saattaa menettää tilansa kaupungille

 

Suhe-seurakunta on vaarassa menettää Kalliossa sijaitsevan kokoontumistilansa.

Helluntaikristillinen Suhe-seurakunta on joutunut ongelmiin kalliolaisen taloyhtiön sekä Helsingin kaupungin kanssa.

Alunperin kiista lähti seurakunnan tiloissa soitetusta musiikista, joka oli häirinnyt lähialueen asukkaita. Nyt kiista on kuitenkin kasvanut uusiin mittoihin.

Kovaäänisestä musiikista tulleiden valitusten takia taloyhtiö on selvittänyt, että kokoontumistila on merkitty asemakaavaan taidekeskuksena, eikä tila siksi sopisi seurakunnan kokoontumisiin. ”Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä sekä kaupungin ja seurakunnan välisessä kauppakirjassa se on kokoustila”, Suhe-seurakunnan pastori Markus Lehtonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

 

Seurakunnan ja taloyhtiön näkemykset vastakkain

Seurakunnan puolesta ongelmaa ei ole, sillä sunnuntaisissa kokouksissa tehdään myös paljon taidetta. ”Voihan tätä tulkita niin, että me tutkimme taiteen kautta uskonnollisia ilmiöitä: sunnuntaikokous voi olla taideinstallaatio, jossa assimiloidaan ja tutkitaan uskonnollista rituaalia osallistumisen kautta”, Lehtonen toteaa Helsingin Sanomille. Musiikin soittoa on kuitenkin jo rajoitettu.

Taloyhtiön mukaan seurakunnan toiminta ei kuitenkaan ole kiinteistön käyttötarkoituksen – eli taidekeskuksen – mukaista. Rakennusvalvonta aikoo tarkastaa tilan, ja sen jälkeen mietitään, viedäänkö asia hallintopakkona rakennuslautakunnalle. Se voisi tarkoittaa Suhe-seurakunnalle toimintasakkoja tai pahimmillaan jopa toiminnan keskeytystä.

 

Lähde: Helsingin Sanomat

Kuva: Wikimedia commons