Hyvät: Vuoden Kristillinen kirja 2024 on Pirjo Kotamäen säeromaani Paavo Ruotsalaisesta – ”Kun kannen avaa, niin sisältö pääsee yllättämään”

Seurakuntalaisen alkuvuosi käynnistyi vilkkaasti keskustellen

 

Eija-Riitta Korholan ja Eero Junkkaalan kirjoitukset ovat herättäneet vilkkainta keskustelua Seurakuntalainen.fi:n blogipalstalla.

Vuoden ensimmäiset viikot ovat olleet vilkkaan keskustelun aikaa Seurakuntalainen.fi -verkkopalvelussa. Alkuvuoden uutisaiheet ovat kirvoittaneet sivustolla pitkiä verkkokeskusteluja. Myös kolumneista ja blogeista on käyty kiivasta sananvaihtoa.

Uutinen Israelissa toimivien Pohjoismaisten lähetysjärjestöjen kriittisestä suhtautumisesta Suomen Lähetysseuran linjauksia kohtaan ryöpsäytti käyntiin kiivaan keskustelun verkossa. Aiheeseen otti kantaa myös Kuopion piispa Jari Jolkkonen vieraillessaan Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä.

Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Ville Auvisen ja tutkija Sari Roman-Ragerspetzin lähetysjärjestöjen rekrytointilinjauksia ja järjestöjen tukemista käsitelleen radiokeskustelun uutisointi nousi nopeasti Seurakuntalainen.fi:n kommentoidummaksi uutiseksi. Keskustelu aiheesta sekä sukupuolivähemmistöjen asemasta kirkossa ja kristillisissä piireissä jatkuu yhä vilkkaana.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan blogikirjoituksessaan esittämät huomiot seurakuntaelämään pesiytyneestä juoruilukulttuurista puhuttavat Seurakuntalainen.fi:n lukijoita. Korhola sanoo itse yllättyneestä hänen blogikirjoituksestaan tehdyistä tulkinnoista. ”Blogini kirjoittamalla esitän toiveen, että kiinnittäisimme itse kukin huomiota siihen, mihin tarkoituksiin käytämme esirukouksen lahjaa”, hän kommentoi blogikirjoitustaan Seurakuntalainen.fi:ssä.

Blogisti Eero Junkkaalan kaksi viimeisintä kirjoitusta ovat myös sytyttäneet keskustelijat aktiiviseen ajatustenvaihtoon verkossa. Arkeologian ja raamattuopetuksen työssään yhdistävä Junkkaala päätti vuoden otsikoimalla kirjoituksensa ”Kristinuskon sietämätön ylivertaisuus”. Aihe käynnisti pitkän kommenttiketjun, jossa pohditaan kristinuskon ja tieteellisen maailmankuvan suhdetta.

Kolumnisti Leevi Launonen sivusi samaa aihepiiriä kolumnillaan ”Maailmankatsomus tarvitsee vallankumousta”, jossa hän kaipasi uutta ”kopernikaanista vallankumousta”, joka mullistaa ihmisten katsomuksellisen ajattelun. Tulos oli sama kuin Junkkaalan blogilla: kommennteja aloi sataa,

Vuodenvaihteen jälkeen Eero Junkkaala jatkoi blogiaan otsikolla ”Erikoinen profetia”. Kirjoitus herättelee lukijoita pohtimaan Raamatussa olevien ennustusten merkityksiä.

Alkuvuoden luetuin uutinen nuorison suosiossa olevien räppäreiden Prinssi Jusufin ja Mustan Barbaarin taustoista ja hengellisistä arvoista ei sen sijaan herättänyt juuri keskustelua, vaikka juttu peittosikin klikkausten määrässä muut uutisaiheet.

Seurakuntainen.fi-sivustolla on kuukauden aikana vieraillut yli viisikymmentä tuhatta yksilöityä kävijää yhteensä toistasataa tuhatta kertaa. Kolmasosa kävijöistä on uusia vierailijoita sivustolla.

Radio Dein Ajankohtaistunti käsittelee torstaina verkkokeskustelujen laatua ja tyyliä kristillisten medioiden näkökulmasta. Radio Dei torstaina 16.1. klo 9-10 sekä uusintana klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

Lue  myös:

Heli Karhumäki: Karusta retoriikasta alkaa tulla tapa

Lue jutut ja keskustelut:

Pohjoismaiset lähetysjärjestöt katkaisemassa Israel-yhteistyön Suomen Lähetysseuran kanssa

Piispan kyselytunti: Kenelle kuuluu vastuu kirkon työhön opiskelevien hengellisestä elämästä?

STI:n pääsihteeri: Lähetysjärjestöillä laillinen oikeus olla palkkaamatta homoseksuaaleja

Eija-Riitta Korhola: Rukousjuoruja

Eero Junkkaala: Kristinuskon sietämätön ylivertaisuus

Leevi Launonen: Maailmankatsomus tarvitsee vallankumousta

Eero Junkkaala: Erikoinen profetia

Räppärit Prinssi Jusuf ja Musta Barbaari kaduilta parrasvaloihin

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa