Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Seurakuntavaaliehdokkaat painottavat kristillistä kasvatusta

 

Seurakuntavaalien vaalikonekysymyksiin vastanneet äänestäjät nostavat seurakunnan tärkeimmästä tehtäväksi heikompien auttamisen, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Toiseksi tärkeimmäksi on valittu kristillinen kasvatus.

Ehdokkaat puolestaan painottavat eniten kristillistä kasvatusta, jumalanpalveluselämää ja rukousta sekä heikompien auttamista.

Lokakuun lopussa otettuun väliraporttiin on kerätty siihen mennessä vaalikonekyselyyn vastanneiden, noin 74 600 äänestäjän vastaukset. Ehdokkaista noin 11 500 eli noin 70 prosenttia vastasi vaalikonekysymyksiin. Kirkkohallitus toteuttaa vaalikoneen yhteistyössä MTV:n kanssa.

Äänestäjät suuntaisivat seurakuntien resursseja lapsityössä kerhoihin sekä perhetoimintaan ja nuorisotyössä rippikouluun ja etsivään nuorisotyöhön. Aikuisten toiminnassa resursseja suunnattaisiin mieluiten tapahtumiin, sielunhoitoon ja keskusteluun sekä parisuhdetyöhön. Ikääntyneiden palveluissa selkeästi eniten resursseja toivotaan kohtaamispaikkoihin ja ystäväpalveluihin.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Vaalikoneeseen vastanneiden äänestäjien tärkein syy kuulua kirkkoon on uskon tärkeys. Toiseksi korkeimmalle sijalle nousivat kirkolliset toimitukset, kuten kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen.  

Ehdokkaista valtaosa valitsi vaalikonekysymykseen tärkeimmäksi syyksi kirkkoon kuulumiselleen lähimmäisenrakkauden ja elämänarvot. Vaihtoehtoa ”usko on tärkeä” pidettiin toiseksi tärkeimpänä.

Vaalikonekysymykseen vastanneista äänestäjistä noin 30 prosenttia vastustaa samaa sukupuolta olevien kirkollista avioliittoon vihkimistä ja noin 30 prosenttia kannattaa sitä.

Ehdokkaat ovat tässä kysymyksessä konservatiivisempia kuin äänestäjät. Vaalikoneeseen vastanneista joka kolmas on täysin sitä mieltä, että avioliittoon tulee vihkiä vain eri sukupuolta olevia. Vastanneista 14 prosenttia kannattaa samaa sukupuolta olevien kirkollista avioliittoon vihkimistä.

Ehdokkaat ovat raportin mukaan aavistuksen valmiimpia nostamaan kirkollisveroa kuin äänestäjät, mikäli seurakunnan taloustilanne heikkenee. Äänestäjistä ehdokkaita suurempi osuus yhdistäisi seurakuntia.

Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai eli isänpäivä 9.11. jolloin voi äänestää omassa seurakunnassa kello 11-20.

 
Artikkelibanneri perussanoma