Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Seurakuntavaalien vaalikone on avattu

 

MTV Uutisten kanssa tuotettu seurakuntavaalien vaalikone avattiin eilen 13.10. Omaa ehdokasta on mahdollista pohtia vielä vajaan kuukauden ajan, sillä seurakuntavaalien äänestyspäivä on isäinpäivänä 9. marraskuuta.

Vaalikoneessa on jaoteltu kysymykset eri pääteemojen mukaan. Aluksi kysytään tärkeimpiä syitä kuulua kirkkoon ja luottamushenkilöiden tärkeimpiä tehtäviä. Seurakunnan toimintaa koskevissa kysymyksissä kysytään, mihin seurakunnan tulisi panostaa lapsi-, nuoriso-, aikuis- ja ikääntyneiden parissa tehtävässä työssä.

Raamattu-näkemystä vaalikone pyrkii selvittämään kolmen kysymyksen avulla. Ensiksi pyydetään valitsemaan kuudesta vaihtoehdosta, mikä vastaa parhaiten omaa raamattunäkemystä. Vaihtoehdot ovat: ”Kaikki mitä Raamatussa on kirjoitettu, on kirjaimellisesti totta.” ”Raamatussa Jumala puhuu.” ”Raamattu on Jumalan sanaa, mutta kaikkea ei tule ymmärtää kirjaimellisesti.” ”Raamattu on kirja, jossa on merkittäviä tarinoita ja moraalisia opetuksia.” ”Raamatun avulla voi pohtia oman elämän kysymyksiä.” ”Raamattu on minulle merkityksetön kirja.”

SRO neliöb. 17.-23.10.

Näiden vaihtoehtojen lisäksi vaalikone kysyy kantaa samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimiseen ja naispappeuteen.

Vaalikoneessa on myös useita taloutta koskevia kysymyksiä sekä kysymykset ympäristöstä, diakoniasta ja seurakunnan kansainvälisestä työstä.

Vaalikoneeseen voi tutustua tämän linkin kautta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie