Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Sielunhoitoa kirjeitse

 

Käsin kirjoittaminen auttaa selkeyttämään omia ajatuksia ja tunteita. Kuva: Liz West

Kirkon keskusteluapu tarjoaa jatkossa sielunhoitoa myös kirjeenvaihtona.

Palvelevan kirjeen tarkoituksena on tarjota eri ihmisille erilaisia yhteydenottokanavia, jotta jokaiselle löytyisi mieluisin tapa. Kirjeisiin vastaavat samat koulutetut henkilöt samojen periaatteiden ja normien mukaisesti kuin Palvelevassa puhelimessa, netissä ja chatissa. Kirjeenvaihto tapahtuu anonyymisti ja luottamuksellisesti.

 

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Kirjeen kirjoittaminen auttaa ajattelemaan

Kirkon keskusteluavun asiantuntija Titi Gävertin mukaan käsinkirjoitus tuo ajatteluun uusia ulottuvuuksia.

– Käsin kirjoittamisella on todettu olevan psykologisia vaikutuksia. Se auttaa selkeyttämään ajatuksia ja omia tuntemuksia”, Gävert muistuttaa.

Idea Palvelevaan kirjeeseen saatiin Saksasta, jossa sielunhoitoa on saanut kirjeitse jo jonkin aikaa. Palveleva kirje muistuttaa Saksan mallia, sillä sekin on osa kokonaisuutta, johon kuuluu monia muitakin keskusteluapukanavia.

– Saksa on teknologian kehityksen luvattu maa, mutta silti ihmiset haluavat kirjoittaa kirjeitä, sillä se puhuttelee toisella tavalla kuin nettiin kirjoittaminen”, Gävert kertoo.

 

Hetki aikaa kirjoittaa

Kirjeen kirjoittaminen saattaa viehättää enemmän vanhempia ihmisiä, joille netissä kirjoittaminen ei tunnu niin luontevalta, mutta Gävert uskoo muidenkin hyödyntävän tätä mahdollisuutta.

– Kirje tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ajattelemaan, asettumaan paikoilleen. Se saattaa viehättää monia kiireistä elämää viettäviä. Siinäkin on oma viehätyksensä, kun odottaa saapuvaa vastauskirjettä.

 

Kuva: Liz West /flickr.com