Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Sisäministeri Päivi Räsänen: Oulun puukotustapaus järkyttää

 

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on järkyttynyt Oulun Myllytullin ammattiopiston puukotustapauksesta. Räsäsen mukaan voimat on nyt keskitettävä uhrien ja heidän läheistensä auttamiseen.

Ministeri Päivi Räsänen kertoo, että poliisissa on valmisteilla uusi uhka-arviointityökalu. Sitä pilotoidaan syksyllä Oulussa ja Helsingissä. Työkalun avulla poliisi saa nopeasti asiantuntijan arvion henkilön mahdollisesta väkivaltaisuudesta. Arvion perusteella henkilö voidaan ohjata nopeutetusti esimerkiksi hoitoon.

Pelastakaa Lapset -yhdistys avaa alkuillasta nuorille tukichatin Oulun puukotustapauksen vuoksi. Vapaaehtoiset koulutetut aikuiset tarjoavat chatissa tukea heille, jotka haluavat keskustella tapahtuneesta. Tukichat on auki iltaviidestä iltakahdeksaan.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Oulun tuomiokirkossa järjestetään kello 19 rukoushetki ampumatapauksen vuoksi. Seurakunnan työntekijät antavat kirkossa kriisiapua. Kirkon ovat ovat auki jo ennen varsinaisen tilaisuuden alkua.

Oulun Myllytullin ammattiopistossa puukotettiin aamupäivällä neljää ihmistä. Tekijäksi epäillään oppilaitoksen omaa opiskelijaa.

Poliisi tutkii tapausta neljänä murhan yrityksenä.

Lue myös:

Tuomiokirkossa rukoushetki Oulun puukotustapauksen vuoksi

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa