Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Sley julkaisi Uuden testamentin raamattukartan netissä

 

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley) on julkaissut kotisivuillaan Uuden testamentin keskeisiä tapahtumia esittelevän ”raamattukartan”. Kartta seuraa esimerkiksi Paavalin lähetysmatkojen reittejä. Kaupungeista ja niiden merkityksestä näytetään kartalla lyhyet kuvaukset. Lisäksi kaupunkien yhteydessä on linkit koskeviin raamatunkohtiin sekä raamattuopetuksiin.

Sleyn raamattukoulutuksesta vastaavan dosentti Erkki Koskenniemen mukaan kartta havainnollistaa sitä, että ”Uuden testamentin tapahtumat tapahtuivat tässä maailmassa”.

– Tietyt ihmiset olivat mukana kokemassa niitä. On hyvä nähdä, missä kaupungeissa nämä kaikki asiat tapahtuivat. Jumalan ilmoitus liittyy tähän meidän todellisuuteemme.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Sivusto sisältää opetuksia Uuden testamentin kirjoista luvuittain. Sisältö on Koskenniemen mukaan tarkoitettu palvelemaan ”tavallista raamatunkäyttäjää”.

”Se tarjoaa syventävää ainesta myös Raamattua opettaville”, Sley tiedottaa.

”Toimitustyö etenee myöhemmin Vanhaan testamenttiin ja eri aiheita käsitteleviin raamattuluentoihin”.

Sivuston sisältämät raamattuluennot ovat etupäässä Sleyn raamattuopettajien käsialaa. Sitä ovat toimittaneet Lauri Vaahtoranta ja Erkki Koskenniemi. Kartan teknisen toteutuksesta on vastannut Metedo.

Tutustu raamattukarttaan

 
Artikkelibanneri perussanoma