Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia”

 
Kuvassa on kirkko Venäjällä. Kuva: Sleyn kuva-arkisto.

Kuvassa on kirkko Venäjällä. Kuva: Sleyn kuva-arkisto.

Sley vastaa Ylen kritiikkiin: työ Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia. Rajoitukset ovat koskeneet seurakuntia, ei järjestöjä. Tuki menee suoraan Inkerin kirkolle.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) on julkaissut avoimen vastineen Ylen artikkeliin ”Kirkko linjasi, että taloudellisen tuen Venäjälle on loputtava – sen alainen järjestö ei totellut” (14.10.), jossa käsiteltiin järjestön toimintaa Venäjällä Inkerin kirkon parissa ja nostettiin esiin huolia taloudellisesta tuesta.

Sley korostaa, että sen työ Inkerin kirkossa noudattaa lähetysjärjestöjen työtä valvovan piispainkokouksen linjauksia. Vaikka Suomen evankelis-luterilaisen kirkon paikallisseurakuntia on kehotettu välttämään kolehtien keräämistä Inkerin kirkolle, järjestösektorille ei ole annettu ohjeistusta asiasta.

SRO neliöb. 17.-23.10.

– Meillä on pitkä kokemus ja merkittävää asiantuntemusta alueella toimimisesta. Toimintamme perustuu vastuullisuuteen ja parhaan asiantuntemuksemme mukaan tehtyihin riskianalyyseihin, kertoo Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä.

Säilä toteaa, että mikäli kirkkohallitus tulevaisuudessa linjaa, etteivät kirkon kumppanijärjestöt voi tukea Inkerin kirkon työtä, Sley ottaa tämän huomioon toiminnassaan. ”Siinä tapauksessa tilanne on toinen”, Säilä lisää.

Taloudellisen tuen osalta Sley painottaa, että varat menevät suoraan Inkerin kirkolle, ja he varmistavat, että rahaliikenne ei kulje pakotelistalla olevien tahojen kautta. ”Noudatamme kaikkia kansainvälisiä säädöksiä rahaliikenteessä, emmekä vie länsivaluuttaa Venäjälle”, järjestö toteaa.

Sley muistuttaa, että Inkerin kirkko on luterilainen vähemmistökirkko Venäjällä, joka tarvitsee tukea jatkaakseen tärkeää työtään paikallisten ihmisten parissa haastavissa olosuhteissa.

Järjestö kritisoi Ylen artikkelia siitä, että siinä esitettiin huolia ilman konkreettisia todisteita tai esimerkkejä mahdollisista väärinkäytöksistä. ”On tärkeää, että maailmanpoliittisesti vaikeina aikoina keskustelu perustuu faktoihin ja että mahdolliset epäselvyydet selvitetään avoimesti ja rakentavasti”, Sley painottaa vastineessaan.

Vaikka Sley myöntää, että työskentely maassa, joka käy hyökkäyssotaa, sisältää riskejä, he korostavat lähetystyön luonteeseen kuuluvia riskejä, jotka he ovat valmiita ottamaan. ”Uskomme, että juuri nyt on erityisen tärkeää olla läsnä ja tarjota toivoa sekä hengellistä tukea”, järjestö toteaa.