Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

SLS:n Rissanen israelilaisjärjestöistä: Yhteistyömme on ollut pientä

 

Viiden israelilaisjärjestön ilmoitus irtisanoa yhteistyö Suomen Lähetysseuran kanssa ei toiminnanjohtaja Seppo Rissasen mukaan tullut Lähetysseuralle yllätyksenä.

– Nämä ovat pieniä yhteisöjä ja yhteistyömme näiden järjestöjen kanssa on ollut kaiken kaikkiaan melko pientä. Muut tukijat ovat näille yhteisöille olleet jo pitkään tärkeämpiä kuin Lähetysseura, Rissanen kommentoi Seurakuntalaiselle.

Seppo Rissasen mukaan vähäisestä yhteistyöstä johtuen irtisanoutumisella ei ole merkittävää vaikutusta Israelissa tehtävän työn jatkolle. Taloudellinen tuki on ollut vaatimatonta ja kaksi työntekijää, jotka ovat toimineet näissä yhteyksissä, saavat jatkaa työkautensa loppuun.

Jatkossa Lähetysseuran työ keskittyy sen omaan Shalhevetjah-toimintakeskukseen Jerusalemissa. Keskuksessa järjestetään muun muassa jumalanpalveluksia eri kielillä. Lähetysseuran tärkein yhteistyökumppani on alueella toimiva Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilainen kirkko.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Israelilaisjärjestöt irtisanoivat yhteistyön Lähetysseuran kanssa johtuen erilaisista periaatteista samaa sukupuolta olevien parien rekrytoimiseen. Seppo Rissasen mukaan ei ole näkyvissä, että vastaavanlaisia irtisanoutumisia tulisi muilta työaloilta.

– Lähetin kesällä asiaa koskevan kirjeen yhteistyökumppaneillemme, eikä siihen tullut vastaavanlaisia reaktioita muilta kuin israelilaisilta yhteisöiltä, Rissanen toteaa.

Lue aikaisempi uutinen israelilaisjärjestöjen yhteistyön katkaisemisesta tästä.

Lue myös Lähetysseuran tiedote Israel-työstä tästä.

LISÄYS 4.3. KLO 22.04:

Tästä voit lukea viiden järjestön julkilausuman.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie