Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini kertoo tuoreessa Sanansaattaja-lehdessä, että häntä on viety useasti henkiselle roviolle aborttikysymyksestä. Soini huomauttaa kuitenkin saaneensa myös kiitosta esimerkiksi siitä, ettei ole suhtautunut abortin tehneisiin tuomitsevasti.
– Sanon kuitenkin, ettei se tekona ole koskaan oikea, hän toteaa.
Soini sanoo, että häntä ahdisteltiin aborttikeskustelussa ”yksityiskohdilla, kuten raiskaustapauksilla”.
– Itse kuitenkin ajattelen, että ei voi olla ei-toivottua ihmistä, vaikka tilanne mistä hän tulee, olisi mikä.
– Mutta selvää on, että armo kuuluu myös abortin tehneille ihmisille, siihen painostaneelle tai siihen välinpitämättömästi suhtautuneelle. Aborttikysymyksen lisäksi yritetään antaa semmoinen kuva, että on jotenkin ahdasmielistä puolustaa avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona. Ei me sitä keksitty tässä huoneessa. Ei minua kiinnosta kulkea kenenkään perässä vahtimassa, mikä hänen seksuaalisuutensa on, mutta on selvää, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.
Soini katsoo, että hänestä yritettiin eduskuntavaalien yhteydessä luoda aborttikysymyksen varjolla kuvaa ”ahdasmielisestä ja tuomitsevasta poliitikosta”.
– Mutta eivätpä ihmiset uskoneet. Sain eniten ääniä koko Suomessa. Vai pitäisikö tästä nyt vetää se johtopäätös, että olisin saanut 20 000 ääntä enemmän, jos en olisi asiasta puhunut? Kyllä vakaumusta kunnioitetaan, kun se havaitaan aidoksi, Soini pohtii.
Katolista uskoa tunnustavan Soinin mukaan kristinuskossa ei ole kysymys ”mistään valintamyymälästä”.
– Kun ihminen on kristitty, hän noudattaa kirkon opetuksia. Ei se voi mennä niin, että ihminen luo oman uskontonsa ja uskoo hänelle itselleen mieleisiin asioihin ja vaikeammat asiat jätetään pois. Siksi minulla on eettisiin kysymyksiin ja esimerkiksi virkakysymykseen nähden konservatiivinen kanta, Soini sanoo.
Soini huomauttaa, että katolinen kirkko ei mielellään puutu luterilaisen kirkon asioihin. Hän toteaa kuitenkin, että herätysliikkeet ovat ”kirkon rikkaus”.
– Toivoisin, että tämmöiset mielipiteet olisivat myös luterilaisessa kirkossa sallittuja. Tuntuu, että sellaisia asioita, jotka 20-30 vuotta sitten olivat valtavirtaa, ei nykyään enää suvaita.
– On ihmisiä, jotka lähtevät apostolisesta seuraamuksesta liikkeelle. Se on täysin hyväksyttävä mielipide. Tunnen jonkin verran näitä ihmisiä ja on aika rankkaa, kun uhkaillaan ja otetaan rahat pois, jos ei ole jotain tiettyä mieltä.
Kristinusko on Soinin mukaan aina Kristus-keskeistä, eikä Kristukseen voi uskoa muuten kuin evankeliumin opettamalla tavalla.
– Kun taas omat rahkeet eivät riitä, tarvitaan armoa. Jos aina saisi ansionsa mukaan, niin olisi aika kovat oltavat, hän naurahtaa.