Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Sotilaat hengellisessä työssä Kenian muslimialueella

 

Kenian armeijan joukoissa on hengellistä työtä tekeviä sotilaita. Kuva Kenian armeijan verkkosivuilta

Uuden aluehallinnon aikana Keniaan on tullut aasialaisia muslimilähetyssaarnaajia. Samaan aikaan alueella asuvia somaleja on kääntynyt kristityksi.

Joukko Kenian armeijan erikoisjoukkojen kristittyjä sotilaita ja poliiseja oli keskeisessä roolissa evankelioimistapahtumassa, joka pidettiin syyskuussa maan muslimienemmistöisellä rannikkoalueella.
Kolmipäiväinen tapahtuma järjestettiin Holan kaupungissa Kenian Full Gospel -helluntailiikkeeseen kuuluvan seurakunnan omistamalla tontilla.

Sotilaskuoro esiintyi tilaisuuksissa, ja eräs upseeri toimi sananjulistajana. Sotilaat myös rukoilivat uskoon tulleiden puolesta.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Kenian FG-kirkko on Suomen helluntailiikkeen kumppaniyhteisö. Maassa työskentelevien helluntailähettien Krista ja Reijo Kuokkasen mukaan sotilaiden osallistuminen muslimialueella järjestettyyn evankeliointikampanjaan oli historiallista. Sotilaat kuuluvat joukkoihin, jotka taistelevat väkivaltaisia islamistiryhmiä vastaan.
– Islamistit tekevät erikokoisia iskuja eri puolilla maata miltei viikoittain, mutta Holan seutu on heidän erityisesti hallitsemaa aluetta. Monet kirkot ovat joutuneet iskujen kohteeksi, ja neljä pastoria on kuollut marttyyrinä reilun vuoden aikana. Rannikon seurakunnat elävät jatkuvan painostuksen ja uhan alla, Reijo Kuokkanen kertoo.

Hänen mukaansa syynä on osaltaan Kenian uusi perustuslaki, joka on siirtänyt valtaa islamilaiselle aluehallinnolle.

Holan Full Gospel -seurakunta on rakentamassa tontilleen kirkkoa, mutta rakennustyö on keskeytynyt varojen puutteeseen.
– Uuden aluehallinnon aikana seudulle on tullut aasialaisia muslimilähetyssaarnaajia. Samaan aikaan alueella asuvia somaleja on kääntynyt kristityksi, ja kirkkorakennus tulee toimimaan keskuksena koko somalityössä rajojen molemmin puolin. Rakennus olisi saatava nopeasti valmiiksi.