Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Sunnuntaina muistetaan yhteyden rakentajaa

 

Kuva: Philippe Gueissaz

Seinäjoen Lakeuden Ristin lavalle kokoontuu sunnuntaina joukko suomalaisen gospelmusiikin kärkinimiä. Kyseessä on seinäjokisen evankelistan, Matti Karin muistokonsertti.

Matti Kari oli tunnettu evankelistana, kristittyjen yhteyden rakentajana ja myös mattokauppiaana. Hänen julistuksensa keskiössä oli sanoma Jeesuksesta. Sunnuntaisessa muistokonsertissa Seinäjoen Lakeuden Ristissä esiintyvät muun muassa Pekka Simojoki, Juha Tapio, Nina Åström ja Jukka Leppilampi.

-Jotkut ovat kysyneet, voiko konserttiin tulla, vaikka ei olisi tuntenut Mattia. Olen täysin varma, mitä Matti olisi vastannut: Sydämellisesti tervetuloa kaikki, sanoo Matin pitkäaikainen työkaveri, Suvi Lehtimäki.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Hän ja Matti työskentelivät molemmat Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksellä. Suvi myös juontaa sunnuntain muistokonsertin.

-Matti oli valtava rohkaisija monelle. Minulle henkilökohtaisesti hän oli suuri tuki ja esikuva, sekä rakas ystävä. Tämän muistokonsertin tekeminen on ollut myös osa omaa surutyötä. Kuten se on varmasti ollut myös monelle sunnuntain yleisössä istuvalle ja konsertissa esiintyvälle artistille.

Jokainen muistokonsertin esiintyjä tunsi Matin henkilökohtaisesti, osa jo vuosikymmenten takaa.

-Rukoukseni on, että Jumala tuo näiden artistien ja laulujen kautta lohdutuksen erityisesti Matin perheelle ja läheisille, kuin myös koko ystäväjoukolle, kaikille jotka ikävöivät Mattia. Toivon, että konserttihetki antaa voimia ja lohtua myös kaikille, jotka ikävöivät poisnukkuneita läheisiään.

Idea muistotilaisuudesta tuli Matin perheeltä. 

Konsertti järjestetään sunnuntaina 11.1 kello 17 Lakeuden Ristissä Seinäjoella. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.