Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Suomalaisasiantuntija Räsäsen tukijärjestöstä : ”Läsnäolo-oikeuden epääminen on Euroopan neuvostolta painava kannanotto”

 
Alliance Defending Freedom Internationalin (ADF) toiminnanjohtaja Paul Coleman, kansanedustaja Päivi Räsänen ja tämän eduskunta-avustaja Evamaria Kyllästinen

Alliance Defending Freedom Internationalin (ADFI) toiminnanjohtaja Paul Coleman, kansanedustaja Päivi Räsänen ja tämän avustaja Evamaria Kyllästinen keskustelivat maaliskuussa 2020 eduskunnan käytävillä.

Dosentti Juha Meriläinen ottaa kantaa kansanedustaja Päivi Räsäsen puolustuksen tueksi asemoidun kansainvälisen lakimiesjärjestön ADF:n ympärillä vellovaan keskusteluun. Asiantuntijan mukaan järjestöön on perusteltua suhtautua kriittisesti.

Räsäsen sosiaalisessa mediassa jakamia tekstejä ja vanhoja kirjoituksia käsittelevä oikeusprosessi jatkuu Helsingin hovioikeudessa torstaina 31. elokuuta.

Kristillisdemokraattien kansanedustajan tukena toiminutta ADF:ää on kritisoitu mediassa pitkin kesää. Räsästä avustava ADF International (ADFI) on tarkalleen ottaen yhdysvaltalaisen ADF:n sisarjärjestö.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Teologian tohtori Esko Kähkönen puolusti elokuun alkupuolella ADFI:n tekemää oikeusaputyötä Seurakuntalainen.fi:ssä voimallisesti.

– ADF International on pysyvä kansalaisjärjestöedustaja sekä YK:ssa että Euroopan parlamentissa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pyytää siltä lausuntoja, Kähkönen huomautti järjestön toimintatapoja kritisoineille.

Helsingin yliopiston dosentti Juha Meriläinen ei pidä Euroopassa toimivaa ADFI:tä yhdysvaltalaisesta sisarjäsestöstään riippumattomana toimijana.

Järjestön juuret ovat Yhdysvaltain Arizonassa, jossa se perustettiin vuonna 1993 alun perin The Alliance Defense Fund -nimellä. Järjestö itse ilmoittaa olevansa kristillinen oikeusapujärjestö, joka on sitoutunut suojelemaan uskonnon- ja sananvapautta.

– Se, että ADF on joutunut Yhdysvalloissa laajan kritiikin kohteeksi, oli ja on mainitsemisen arvoinen asia, Meriläinen arvioi.

ADF on nostattanut kritiikkiä etenkin siksi, että järjestön mukaan vihapuhelakeja käytetään ihmisiin, jotka eivät jaa valtion näkemyksiä tietyistä poliittisista aiheista, kuten abortista, maahanmuutosta ja samaa sukupuolta olevien suhteista.

– Euroopan neuvosto eväsi ADF Internationalilta kansalaisjärjestöille tarkoitetun läsnäolo-oikeuden, koska järjestö ei ”kunnioita ja puolusta Euroopan neuvoston arvoja ja periaatteita”. Läsnäolo-oikeuden epääminen on Euroopan neuvostolta painava kannanotto, Meriläinen huomauttaa.

Euroopan neuvosto on Euroopan vanhin poliittinen yhteistyöjärjestö. Se perustettiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1949 edistämään rauhaa Euroopan mantereella. Suomi oli vuonna 1989 järjestöön liittyessään sen 23. jäsenmaa. Nykyään jäsenmaita on 46.

Lisää aiheesta:

Ajatus ”valtakirkon” ja median yhteisrintamasta on totuutta karsastava salaliittoteoria

Arkkipiispan lausunnot hyödynnetään aatteellisessa taistelussa täysimääräisesti