Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Suomalaiset saivat kiitosta Kalevalassa

 

Kalevala oli jo kolmas 20-vuotisjuhliaan vuoden aikana viettänyt Venäjän-Karjalan helluntaiseurakunta. Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen alueella virisi herätys, ja useita uusia seurakuntia perustettiin lyhyen ajan sisällä.

Kalevalan kunnan sosiaalijohtaja on kiitollinen paikallisille ja suomalaisille helluntaiuskoville työstä paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi. Sosiaalijohtaja toi kunnan tervehdyksen Kalevan helluntaiseurakunnan 20-vuotisjuhliin.

– Olette tehneet hyvää työtä kylällämme, hän sanoi.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Erityisesti sosiaalijohtaja osoitti kiitoksensa Suomen helluntailiikkeen Karjalan-työn pioneereihin lukeutuvalle suomussalmelaiselle Matti Juntuselle. Juntunen on toiminut Kostamuksen koillispuolella, erämaiden keskellä sijaitsevassa kylässä aktiivisesti vuodesta 1990 lähtien. Hänet tunnetaan paikkakunnalla laajalti, ja kutsutaanpa helluntaiseurakunnan rukoushuonettakin Matin kirkoksi.

Tervehdyksensä juhlassa esittivät myös muun muassa paikallisen luterilaisen seurakunnan pastori, Karjalan alueen helluntaipiispa Fjodor Akimenko ja useat helluntaiseurakunnat Suomesta.