Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Suomeen pakolaisia Syyriasta myös ensi vuonna

 

Suomi jatkaa syyrialaispakolaisten vastaanottamista Syyrian konfliktin ja humanitaarisen kriisin pitkittymisestä johtuen.
Sisäministeriö on tehnyt päätöksen vuoden 2015 pakolaiskiintiön kohdentamisesta. Pakolaiskiintiö on 750 henkilöä. Kotouttamis- ja maahanmuuttopoliittinen ministeriryhmä puolsi sisäministeriön esitystä. Ensi vuoden pakolaiskiintiössä otetaan vastaan 350 syyrialaista pakolaista, 150 kongolaista pakolaista eteläisestä Afrikasta ja 150 afganistanilaista pakolaista Iranista.

Lisäksi Suomi varautuu aiempien vuosien tapaan 100 hätätapauksen vastaanottoon. Hätätapauksilla tarkoitetaan pakolaisia, jotka tarvitsevat kiireellistä sijoittamista suojelun tarpeen tai esimerkiksi lääketieteellisten syiden vuoksi.

Pakolaiskiintiön kohdentamispäätös perustuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esitykseen. Kiintiön koon päättää eduskunta vuosittaisen talousarvion yhteydessä.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie