Kirkkojen maailmanneuvoston Tansaniassa pidettävän maailmanlähetyskonferenssin toisen päivän teemana oli evankeliointi ja opetuslapseksi kutsuminen. Aihetta käsittelivät useat eri kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen edustajat.
Konferenssin hartauselämä tukee hienolla tavalla käsiteltyjä teemoja. Raamattutyöskentely ja huolella valmistellut rukoushetket osoittavat sen, että spiritualiteetti on keskeinen osa kristittyjen yhteisissä kokoontumissa. Hartauksien menetelmät rakentavat yhteyttä osallistujien kesken. Hartaudet toimitetaan konferenssisalin keskelle rakennetulta alttarilta.
Kansanlähetyksen Japanin lähetti Daniel Nummela on konferenssissa Suomen ev.lut. kirkon GETI-edustajana (Global Ecumenical Theolocigal Institute).
Opetuksen jälkeen käydyissä pienryhmäkeskusteluissa kiinalaiset ja korealaiset kuvasivat, kuinka tämän päivän kristityillä heidän maissaan on paljon haasteita. Esimerkiksi kristittynä eläminen voi rajoittua pelkästään sunnuntain jumalanpalvelukseen.
Korealainen osanottaja kertoi puolestaan siitä, kuinka teknologia tarjoaa nykyään tavoittavan välineen. Se kuitenkin tukee kristityn elämää vain silloin kun sitä käytetään. Daniel totesi, että jokaisella on ikään kuin Raamattu taskussa, sillä älypuhelimellä pääsee lukemaan sitä.
Opetuslapseutta voivat osallistujien mielestä uhata maallistuminen, maahanmuuttajat ja epävakaat poliittiset olosuhteet. Yhtä mieltä oltiin siitä, että opetuslapsi on Jeesuksen seuraaja ja hän toteuttaa elämässä Jeesuksen esimerkkiä.
Konferenssissa esiteltävä suomalainen Domini Life -applikaatio vahvistaa tuoreella ja luovalla tavalla opetuslapseutta.
Kirkkojen maailmanneuvoston järjestämä maailmanlähetyskonferenssi pidetään Arushassa Tansaniassa 8.–13.3.2018. Konferenssissa pohditaan, miten kristillinen sanoma voi uudistaa ihmisiä ja kansoja nopeasti muuttuvassa maailmassa.
Teksti: Mervi Viuhko, Suomen lähetysneuvoston Arushan maailmanlähetyskonferenssin delegaatti ja Medialähetysjärjestö Sanansaattajien verkostotoiminnan johtaja