Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Suomen Vapaakirkko yhteistyöhön The Send -liikkeen kanssa

 

Henri Hermunen edustaa The Send -liikettä Suomessa. Kuva: Henri Hermusen albumi

Maailmanlaaja liike aktivoi nuoria Jeesuksen seuraajia tavoittamaan oma sukupolvensa evankeliumilla.

Helluntaiherätyksen maailmankonferenssin huipentumana 7.6.2025 Helsingin jäähallissa järjestettävä suuri The Send -tapahtuma lähettää nuoret ja aikuiset elämään lähetyskäskyä todeksi yhteistyössä seurakuntien kanssa.

– Evankeliumi on ihmisoikeus, ja meillä on mahdollisuus nähdä uusi lähetystyön aalto Suomesta kaikkiin kansoihin, sanoo Suomen The Sendin edustaja Henri Hermunen.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Liike tarjoaa monia käytännön polkuja lähetystyöhön lähellä ja kaukana.

– On mahdollista kouluttautua seurakunnanistuttajaksi, lähetystyöntekijäksi tai hengelliseen työhön seurakuntaan. Lähetyskäskyyn vastannut nuori voi lähteä myös esimerkiksi Tulisielukouluun, osallistua kummilapsityöhön tai järjestää Alfa-kurssin. Idea on ohjata hänet toteuttamaan kutsuaan heti käytännöllisellä tavalla.

Evankeliointi-intoa seurakuntiin

Suomen Helluntaikirkon lisäksi myös Suomen Vapaakirkko tekee läheistä yhteistyötä The Send -liikkeen kanssa.
– Iloitsemme sen synnyttämästä liikevoimasta uuden sukupolven parissa. Kutsumme kaikki vapaaseurakunnat mukaan rukoilemaan evankeliumin leviämisen puolesta Suomen kylissä, kaupungeissa, kouluissa, naapurustoissa, haavoittuvassa asemassa olevien parissa ja kautta maailman, Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Tommi Koivunen toteaa.

The Send -tapahtuman ennakkotapahtumia järjestetään ympäri Suomen kuluvan syksyn ja tulevan kevään aikana. Toive on, että niitä pidetään esillä myös vapaaseurakunnissa. Liikehdinnän halutaan virkistävän niiden elämää ja auttavan evankeliumia leviämään niiden kautta. Lisäksi etenkin 15–25-vuotiaita nuoria kutsutaan kesäkuun The Send -tapahtumaan ja samalla viikolla toteutettavaan pääkaupunkiseudun evankeliointikampanjaan.
– Toivomme, että Helsingin jäähalli täyttyy vapaaseurakuntienkin ihmisistä, jotka voivat sydän syttyneinä innostaa seurakuntiaan evankeliointiin ja lähetystyöhön. Lisäksi haluamme yhdessä mahdollistaa myös evankeliointikampanjan Tampereella The Send -tapahtumaa seuraavalla viikolla, joka huipentuu 12.–15.6.2025 Vapaakirkon kesäjuhliin Teopoliksessa, Koivunen sanoo.
The Send -tapahtuman ja kiertueen toivotaan myös synnyttävän uusia verkostoja eri kirkkokuntien ja seurakuntien välille, jotta evankeliumi leviäisi alueellisesti.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024