Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Suomenmaa: Lestadiolaisjohto haluaa tavata arkkipiispan

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen. Kuva: KT/Markku Pihlaja

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) pääsihteeri Tuomas Hänninen haluaa keskustella arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa ennen kuin ottaa julkisesti kantaa arkkipiispan toiveeseen esittää anteeksipyyntö vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä tapahtuneista lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Arkkipiispa Mäkinen sanoi Ylen A-studiossa viime maanantaina, että anteeksipyyntö seksuaalisen hyväksikäytön uhreilta olisi tavattoman hieno ele vanhoillislestadiolaiselta liikkeeltä. Mäkinen sanoi, että hän itse olisi valmis pyytämään uhreilta anteeksi.

– Se on askel siihen suuntaan, että tunnustetaan ihmisten kärsimä kipu ja tuska ja ne taakat, joita ihmiset saattaa kantaa vuosikymmeniä, Mäkinen sanoi.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

- Mielestäni rakentavin tapa edetä tässä asiassa on käydä ensin kasvokkain keskustelua arkkipiispan kanssa. Tämä asia on kokoluokaltaan sellainen, että haluan olla arkkipiispaakin kohtaan korrekti ja keskustella hänen kanssaan kasvotusten, että nämä asiat ymmärretään samalla tavalla, SRK:n pääsihteeri Hänninen totesi Suomenmaan haastattelussa.

Hänninen toteaa arkkipiispan esiintyneen A-talkissa ”hyvin myönteisenä”.

- Erityisesti yhteistyön tuen tarjous, minkä hän siinä esitti, liittyi nimenomaan lähisuhdeväkivallan hoitamiseen. Olen siitä yhteistyötarjouksesta kiitollinen. Tarvitsemme lähisuhdeväkivalta-asian hoitamiseen myöskin kirkon tuen, Hänninen toteaa.

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen vuonna 2010 tekemä oma selvitys paljasti laajan hyväksikäyttösotkun. Osa hyväksikäyttäjistä oli liikkeen omia puhujia.

 

Lue Suomenmaan uutinen täältä.