Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Supo: Syyriassa sotii kymmeniä suomalaisia

 

Suojelupoliisin tehtävänä on seurata kotimaisten ääri-ilmiöiden kehitystä ja niihin liittyvää laitonta toimintaa. KUVA: SUPO

Suojelupoliisi on kasvattanut arviotaan Syyrian sisällissodassa sotivien suomalaisten määrästä. Supon mukaan Syyriassa taistelee jo muutamia kymmeniä Suomen kansalaisia. Syyriaan lähtijöissä on niin suomalaisia käännynnäisiä kuin syntyperäisiä muslimeita. Vielä keväällä Supo arvioi, että Suomesta on lähtenyt noin kymmenen miestä sotimaan Syyriaan. Asiasta uutisoi Iltasanomat.

– Syyriaan on helppoa ja edullista päästä. Uusi asia on se, että lähdetään perheittäin tai pariskunnittain, kertoo Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Iltasanomille.

Suomessa vieraili keväällä tunnettu muslimisaarnaaja. Iltasanomien haastattelemien muslimiyhteisöjen jäsenten mukaan Suomessa liikkuu värväreitä, jotka usuttavat hyväuskoisia ihmisiä taisteluihin. Lähtijät ovat usein syrjäytyneitä nuoria, jotka ovat ilman vakituista työtä ja ovat kääntyneet muslimeiksi äskettäin.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Syyrian viimeaikaisissa taisteluissa kuoli Iltasanomien tietojen mukaan jo toinen Suomesta maahan tullut taistelija.

Suomen islamilaisen yhdyskunnan arvion mukaan 2000-3000 kantasuomalaista on kääntynyt islaminuskoon ja määrä on yhdyskunnan oman ilmoituksen mukaan kasvussa. Islamilaisen yhdyskunnan mukaan kantasuomalaisia kääntyy islaminuskoon nyt 100-200 käänynnäisen vuosivauhtia.

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)