SVK Missio ja Fida solmivat yhteistyösopimuksen Tansanian kehitysyhteistyöprojektista. Sopimuksen mukaan elokuusta 2019 lähtien SVK Mission Tansanian lähetti työskentelee puolet työajastaan Fidan terveysprojektissa.
SVK Missio ja Fida solmivat yhteistyösopimuksen Tansanian kehitysyhteistyöprojektista. Sopimuksen mukaan elokuusta 2019 lähtien SVK Mission Tansanian lähetti työskentelee puolet työajastaan Fidan terveysprojektissa. Kyseessä on vuoden sijaisuus ja hanke toteutetaan Tansanian Helluntaikirkon (FPTC) alaisuudessa.
– SVK Missio on tehnyt yhteistyötä Fidan kanssa ruohonjuuritasolla ennenkin, viimeisimpänä muun muassa The Legacy Projectin tiimoilta. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun meillä on yhteislähetti, Suomen Vapaakirkon lähetysjohtaja Nanna Rautiainen kertoo.
SVK Missiolla on Tansaniassa vain yksi lähetti, joten yhteistyö Fidan kanssa tuo hänelle työyhteisön ja lähiesimiehen tuen, ja hän pääsee Fidan hyvinvointiverkoston piiriin.
– Meidän kannaltamme sopimus on edistysaskel erityisesti työntekijähuollon näkökulmasta. Työyhteisö on lähetystyössä erittäin tärkeä tuki, Rautiainen valottaa.
Terveyshanke Itä-Afrikassa
Tehtävänkuvaan kuuluu kuukautisterveyshankkeiden koordinoiminen Tansaniassa, Keniassa, Ugandassa ja Kongossa (DRC). Hanketta rahoittaa Finnpartnership ja sen yhteistyökumppanina toimii muun muassa kuukuppeja Suomessa Lunette-nimellä markkinoiva yritys. SVK Mission suomalainen lähetti on työskennellyt Tansaniassa tammikuusta 2019 lähtien.
Askel kohti syvenpää yhteistyötä
Fidalle yhteistyösopimus on merkittävä kahdesta syystä.
– Yhteistyön mahdollistuminen on meidän kenttätyölle iso asia, sillä sopimus mahdollistaa työn jatkumisen saumattomasti. Ilman paikallisessa työssä valmiiksi olevaa työntekijää hankkeen jatkuminen olisi ollut mahdotonta tällä aikataululla, Fidan Itä-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian aluejohtaja Daniel Lepojärvi kommentoi.
– Ennen kaikkea isompi kuva on se, että eri lähetysjärjestöinä olemme tähän asti olleet aika itsenäisiä ja olemme keskittyneet omiin juttuihimme. Emme luonnostamme osaa verkostoitua ja tehdä yhteistyötä lähetyskentällä. Toivottavasti tämä on askel kohti sitä, että voimme jatkossa löytää enemmänkin mahdollisuuksia yhteistyöhön myös käytännön tasolla, Lepojärvi täsmentää.