Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa Ihmisiä ja ilmiöitä: ”Raamattu, biologia ja lapset” – Norjassa laadittu julistus perinteisen sukupuoli- ja avioliittokäsityksen puolesta

Sydämellä lapset ja nuoret

 

”Vaikka menettäisimme kaiken muun, mutta kun meillä on Jeesus, meillä on kaikki”, Mirva Bagwell ajattelee. KUVA: Eero Haarala

Mirva Bagwell toivoo jokaiselle omaa rauhallista hetkeä rukoukselle.

Radio Deissä kuultavan Rukous Suomen puolesta -ohjelman uusi juontaja Mirva Bagwell on innoissaan.

− Olen nuoresta asti ajatellut, että olisipa kiva kokeilla radiotyötä, ja nyt tällainen mahdollisuus tuli, hän iloitsee.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

− Rukous on tärkeää. Tämä maa ja kansa tarvitsevat sitä. Ja saamme yhdessä kristittyinä rukoilla radion välityksellä.

Bagwell työskentelee koulupastorina Uudenmaan helluntaikirkkojen koulupalvelussa. Työhön kuuluu seurakuntien tukeminen heidän paikallisessa koulutyössään sekä vierailut kouluissa eri puolilla Uuttamaata.

Enemmän Jeesuksen tuntemista

”kun oppii tuntemaan Jumalaa, oppii tuntemaan myös itseään.”

Mirva Bagwell tuli uskoon lapsena.

− Olin 7-vuotiaana eräässä herätystilaisuudessa. En muista, mitä siellä puhuttiin, mutta evankelistan sanoma kolahti. Tuli niin sanotusti olo, että tarvitsen Jeesusta henkilökohtaisesti.

Murrosiässä tytöllä oli huolia ja hän koki koulukiusaamista. Muun muassa sen vuoksi Mirva alkoi etsimään Jeesusta enemmän.

− Halusin viettää aikaa Jeesuksen kanssa, rukoilla ja lukea Raamattua, ja niin uskossa kasvaminen lähti liikkeelle. Ajattelen, että kun oppii tuntemaan Jumalaa, oppii tuntemaan myös itseään.

Rukous yhdistää

”Rukous tekee työtään meissä. ”

Mirva löysi Amerikasta kotoisin olevan miehensä opiskellessaan Belgiassa teologiaa. He muuttivat Suomeen ja heillä on nyt kaksi poikaa.

− Täytyy myöntää, että kun on kaksi pientä lasta, rukoileminen on erilaista kuin sinkkuna tai pariskuntana. Silloin oli helpompi ottaa aikaa rukoukseen. Yleensä heräsin aamulla tarpeeksi ajoissa, että ehdin rukoilla. Nyt pyrin rukoilemaan niissä väleissä, kun on rauhallista, tai siinä samalla perheen kanssa touhutessa.

Hän pitää tärkeänä, että jokaisella olisi eri elämäntilanteissa hetkiä, joissa voisi keskittyä rukoilemiseen. Rukous Suomen puolesta -ohjelmassa rukoillaan yhdessä tuhansien kuuntelijoiden kanssa yhteisten asioiden puolesta.

− Yhdessä rukoileminen on tärkeää. Rukous tekee työtään meissä. Pyhä henki yhdistää meitä. Kristittyinä voidaan teroittaa hengellistä näkökykyämme. Kun kiinnitämme katseemme yhdessä Jeesukseen, ei silloin riidellä tai olla eri mieltä pienistä asioista.

Mirva uskoo Jumalan johdatukseen.

− On ollut mielenkiintoista nähdä, miten Jumala vie eteenpäin. Miten pienet ja isot valinnat johtavat seuraaviin. Ja miten Jumala vaikuttaa vaikkapa siihen, keitä elämämme aikana kohtaamme.

Matkalla perille

Entä millaisia rukouksia Suomi tarvitsee?

− Mieheni toimii nuorisopastorina ja minä koulutyössä. Sydämelläni ovat lapset, nuoret ja koulut. Kun näkee, miten paljon, niin uskovien kuin ei-uskovien kotien lapsilla, on ongelmia, huolettaa mihin suuntaan meidänkin maamme on menossa. Mutta uskon, että meidän rukoukset eivät mene hukkaan! Olemme matkalla perille taivaaseen.

Vain yksin Jeesus -laulu puhuttelee Mirvaa.

− Vaikka menettäisimme kaiken muun, mutta kun meillä on Jeesus, meillä on kaikki. Viimeisen säkeistön kohdalla usein itken: Kun silmämme sulkeutuvat, niin Jeesus on siinäkin. Ja sen jälkeen saamme nähdä Vapahtajan kasvoista kasvoihin.

Teksti: Hanna Valkonen, Marja Salmisen haastattelun pohjalta

** Tule mukaan yhteiseen rukousrintamaan Radio Dein aalloille: Rukous Suomen puolesta -ohjelma tiistaisin klo 18.03 ja uusintana perjantaisin klo 23.30. Mirva Bagwellin juontovuoro on tiistaina 29.10.2024. Ohjelmaa kustantaa Kristityt Yhdessä ry.

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)