Tänä syksynä 63 prosenttia hakijoista eli yli 90 000 suomalaista jäi ilman korkeakoulupaikkaa – kristilliset toimintakeskukset toivottavat välivuosilaiset lämpimästi tervetulleiksi kursseilleen

 

Monet kristilliset kurssikeskukset järjestävät pitkiä raamattukursseja, mutta niille pääsee myös yksittäisiksi viikoiksi. Kuva: Aarne Ormio, Kirkon kuvapankki

Jos toiveiden opiskelupaikka ei auennut, voi panostaa hengellisen elämän rikastuttamiseen ja osallistua raamattukurssille.

Monille kristillisten toimintakeskusten kursseille on nyt haku avoinna.

Sastamalassa

Karkun evankelisella opistolla kolmen kuukauden raamattukurssi käynnistyy syyskuun alussa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Pääasiassa opiskellaan Raamattua lukemalla kirja ja luku kerrallaan, jakso jaksolta. Roomalaiskirjeen jälkeen jatketaan evankeliumiin, sitten vähitellen Vanhan testamentin puolelle.

Kurssilla opiskellaan myös Israelin historiaa ja maantietoa sekä dogmatiikkaa.

Syksyn 2024 kurssilla vastuuopettajana työskentelee Kristian Tienhaara.

Kauniaisissa

Raamattuopistolla starttaa mm. 18–26-vuotiaille suunnattu Raamatun peruskurssi elokuun 28:ntena.

Kaikille yhteisiä opintoja ovat luennot Raamatun kirjoista, kristillisen uskon ja luterilaisen uskonkäsityksen keskeinen sisältö, Kuka minä olen? –identiteettityöskentely, Mikä minusta tulee? –opiskelu- ja uravalintatyöskentely, ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot, sielunhoito ja toisten auttamisen välineet sekä lähetystyö ja kristinuskon puolustaminen. Opintomatkat tehdään Vuokatinrantaan.

PK:n vastaavana opettajana työskentelee Hanna-Maria Orava-Niskala.

Lisäksi Raamattuopistolla on lähetystyö-, musiikki- ja sporttipainotteisia linjoja.

Hausjärvellä

Kansanlähetysopiston raamattulinjalla opiskeltavia aiheita ovat Raamatun tuntemus, lähetystyö, käytännön evankeliointi sekä kristilliseen uskoon ja elämään liittyvät ajankohtaiset aiheet.

Tällä viikolla käynnistynyt syyslukukausi kestää joulukuun 20. päivään, mutta mukaan pääsee vielä.

Vastuuopettajana työskentelee Jarkko Haapanen.

Keuruulla ja Helsingissä

Helluntaiherätyksen raamattulinja on nimeltään CORE 1.0, joka on yhdistelmä raamatunopetusta ja opetuslapseuskoulua. Koulutusta annetaan IK-opistossa sekä Keuruun että Helsingin kampuksilla. Kursseja voi suorittaa myös monimuoto-opiskeluna ja yksittäin.

CORE 1.0:ssa vahvistetaan jumalasuhdetta, syvennytään Raamattuun ja kristilliseen maailmankuvaan, tutkitaan kristinuskon juuria ja historiaa sekä pohditaan nykypäivän eettisiä kysymyksiä sekä seurakunnan tulevaisuuden haasteita. Syyslukukaudella voi osallistua joko kotimaahan tai ulkomaille suuntautuvaan aktioon.

Raamattulinjasta tietoa saa esimerkiksi Helsingin kampuksen vastaavalta opettajalta, Tanja Närheltä.

Kevään raamattulinjalle haku päättyy 25.11.2024.

Tampereella

Suomen Vapaakirkon koulutuskeskuksessa, Tampereella sijaitsevassa Suomen teologisessa opistossa, on mm. Teologinen seminaari ja HOPE-raamattukoulu sekä monimuotokoulutusta.

Rehtorina toimii Timo Lehikoinen.

Lähteet: Opetushallituksen tiedote sekä kristillisten kurssikeskusten verkkosivut