Yleinen: Nykytasa-arvon varjopuoli – osa miehistä unohdetuilla poluilla

Tänään vietetään Vauvan päivää – päivän suojelijana piispa Jari Jolkkonen

 

Kuvituskuva: Pixabay

Tulevaisuutemme toteutuu huolehtimalla sekä vauvoista että luonnosta. Tämän vuoden Vauvan päivän teeman äärellä liikutaan vauvan kanssa luonnossa, ihaillaan ja ihmetellään.

Kansallista Vauvan päivää vietetään perjantaina 27.9.2024. VauvaSuomi ry valitsi vuoden teemaksi: Vauvat ja luonto – pidetään yhdessä huolta.Vauva on osa luontoa, meidän tulevaisuutemme. Vauvan päivänä nautitaan vauvoista ja luonnosta. Vauvan päivän päätapahtuma järjestetään Helsingin Musiikkitalolla perjantaina 27.9.2024 klo 12-16. Tapahtuma striimataan.

Vauvan päivää on vietetty vuodesta 2017 syyskuun viimeisenä perjantaina Vauvasuomi ry:n aloitteesta. Päivän tavoitteena on, että perheissä, työpaikoilla, palveluissa ja koko valtakunnassa kiinnitetään huomio vauvoihin – yhteiseen tulevaisuuteemme.

Suomen ACC (Kalajoen Krist.Op.)23.-29.9.

Järjestäjäkumppaneina VauvaSuomi ry:n lisäksi mm. Kirkkohallitus, Lasten ja nuorten keskus ry, Helsingin ja Espoon seurakunnat, Ensi- ja turvakotien liitto ry ja Martat sekä Luontoliitto ry. Vauvan päivän suojelijana toimii Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

Vauvan päivää juhlistetaan myös kaikkialla Suomessa. Tapahtumia toteutetaan verkostoyhteistyönä seurakunnissa, Perhekeskuksissa ja Kohtaamispaikoissa, Monet seurakunnat järjestävät tapahtumia vauvaperheille syyskuun viimeisen viikonlopun aikana, esimerkiksi vauvakirkkoja järjestetään monissa seuakunnissa sunnuntaina 29. syyskuuta. Silloin vietetään myös Mikkelinpäivää eli enkelien sunnuntaita. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät seurakuntien verkkosivuilta.