Suomen Kuvalehden entisen päätoimittajan Tapani Ruokasen mielestä hallituksen muodostajien arvopohjassa ei ole kauhisteltavaa. Ruokanen vastasi kysymykseen hallituksen muodostajien arvopohjasta Seurakuntalainen.fi:lle Kirkkopäivillä Kouvolassa perjantaina.
Ruokanen oli itse pyrkimässä Kokoomuksen listoilta kansanedustajaksi, mutta ei saanut riittävästi ääniä.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän lestadiolainen tausta ja Perussuomalaisten Timo Soinin tunnustautuminen katoliseksi kristityksi on julkisuudessa herättänyt huolta itseään liberaaleina pitävien keskuudessa. Esimerkiksi Yle Uutisten haastattelussa 20.4.2015 filosofi Timo Airaksinen oli erityisen huolissaan siitä, että ”meidän tuleva valtionvarainministerimme on harras katolinen ja pääministeri lestadiolainen. Ja vielä niiltä alueilta, joilla uskonnollisuus yhä merkitsee jotakin. Tällaista vanhaa ateistia se kyllä vähän hirvittää”.
Tapani Ruokanen- mitä mieltä olette hallituspohjan konservatiivisuudesta? Sitä on joillakin tahoilla kauhisteltu?
– Ei minusta ole huolta, jos kokeillaan nyt jotain uutta. Puhe konservatiivisuudesta on arveluttavaa, sillä toisellakin puolella on niitä, jotka eivät halua tehdä asioita uudella tavalla. Tämä on demokratiaa. Se on luotettava järjestelmä ja kansan tahto on ollut nyt tämä.
– Demokratian hyvä puoli on se, että aina on mahdollisuus vaihtaa hallitsijaa. Poliittista prosessia tulee kunnioittaa. Vox Populi on Vox Dei tässä tapauksessa, hän toteaa.
Ruokasen mielestä konservatiivisuuden pelkääminen on enemmänkin poliittista keskustelua. Hän myös arvelee, että kristinuskon kauhistelijoilla saattaa olla huonoja kokemuksia kristityistä. Hän kuitenkin toteaa, ettei kristillisyys ole pelottavaa.
– Ei pitäisi olla liian kaavamainen. Ei kristillisyys ole pelottavaa, päinvastoin, se on luotettava arvoperusta. Miksi ei olisi? Tapani Ruokanen toteaa.