Tapio Puolimatka: ”Ihmisiä kontrolloidaan ulkoisten uhkien avulla”

 

Poliittiset päättäjät ovat puhuneet avoimesti uudesta maailmanjärjestyksestä, joka merkitsee vallan keskittämistä ja yksilön oikeuksien kaventamista. Ajassa-ohjelman vieraiden mukaan tässä vaarana on harvainvalta ja totalitarismi

Emeritusprofessori Tapio Puolimatka näkee, että nykyaikainen teknologinen kehitys mahdollistaa vallan keskittämisen tavalla, joka on ongelmallista yksilön oikeuksien kannalta. Tähän pyritään hyödyntämällä ulkoisia uhkia, kuten pandemiaa, sotia ja ilmastokatastrofia. Turvaa etsivää ihmistä on Puolimatkan mukaan helppoa hallita.

– Kansalaisissa herätetään pelkoa, koska pelon valtaamat ihmiset ovat valmiit luopumaan perusoikeuksistaan. Heille luodaan mielikuva, että teknokraattinen eliitti pystyy pelastamaan yhteiskunnan sitä uhkaavilta vaaroilta. Ihmisiä hallitaan esimerkiksi terveysuhkien avulla siten, että yksilön oikeus päättää omasta terveydenhoidostaan alistetaan viranomaisten kansanterveyttä koskeville päätöksille.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

WHO:lle valta terveydenhoidossa?

Euroopan unionin terveysstrategiaan on kirjattu, että terveydenhoitoa koskeva päätäntävalta tulee keskittää Maailman terveysjärjestölle (WHO).

– Tarkoituksena on antaa WHO:n johtajalle oikeus päättää pandemian julistamisesta ja sen aikana toteutettavista sulkutoimista, tarkastuksista ja terveydenhoitovelvoitteista. Tällöin rajoitettaisiin kansallisten hallitusten päätösvaltaa ja yksilön oikeutta päättää omasta terveydenhoidostaan, Puolimatka sanoo.

WHO:n rahoituksesta 80 % tulee yksityisiltä tahoilta, kuten lääkkeiden valmistajilta. Pahimmassa tapauksessa suuret rahoittajat voisivat sanella, miten WHO:n pitää toimia. Terveystietoja on jo pyritty keskittämään. Teologian tohtori ja dosentti Juha Ahvio toteaa, että korona-aikana massojen tietoja digitalisoitiin. Tämä mahdollistaa ihmisten kontrolloinnin näiden tietojen avulla.

– Tietojen keskittämisessä on myös globaali ekonominen intressi. Vaikka puhutaan ilmastonmuutoksen torjunnasta tai terveyden suojelusta, niin takana voi olla sama vanha rahan ja vallan edistäminen.

Tavoitteena uusi maailmanjärjestys

Vallan keskittäminen liittyy olennaisesti uuteen maailmanjärjestykseen, josta poliittiset päättäjät ovat puhuneet jo pitkään avoimesti.

– Ajatuksena on, että liberalismista pitäisi tehdä globaali normi. Se edellyttää kokonaisvaltaisen rajattomuuden, keskitetyn hallinnan ja ihmisyyden haltuunoton niin, että ihmisestä saadaan taloudellisesti hyödyttävä. Kansalliset, uskonnolliset ja muut vastarintapesäkkeet pitää murtaa, koska muuten systeemi ei toimi, Juha Ahvio sanoo.

Murrettavia asioita ovat Tapio Puolimatkan mukaan biologiset sukupuolet, ydinperhe, kansallisuudet ja kansallisvaltiot. Hän pitääkin tärkeänä, että ihmisten yksilöllisyyttä, ihmissuhteita, ydinperhettä ja kansallista solidaarisuutta vahvistetaan tietoisesti. On myös hyvä suhtautua asioista uutisointiin kriittisesti.

– Uutisointi sisältää alitajuista vaikuttamista niin sanotun ”tuuppausteorian” mukaisesti, jossa ihmisiä ohjaillaan alitajuntaan suunnattujen tunnetuuppausten avulla. Näin ihmisiä voidaan heidän tietämättään ohjailla mukautumaan valtaapitävien määräyksiin.

Juha Ahvio ja Tapio Puolimatka ovat vieraina IRR-TV:n Ajassa-ohjelmassa. Ohjelma esitetään TV:n antennikanavalla 16 sunnuntaina 18.8. klo 20.00. Ohjelma on katsottavissa myös tästä linkistä.

Elina Uusikylä