Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Teemu Laajasalo ehdolle Helsingin piispanvaaliin

 

Teemu Laajasalo Kallion kirkkosalin rippituolissa. Kuva: Jani Laukkanen

Kirkkoherra Teemu Laajasalo vahvistaa Radio Deille asettuvansa ehdolle Helsingin piispanvaaliin.

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherralle on kerätty tukijoita Facebookiin perustetulla sivustolla, jolla on toivottu tämän lähtevän ehdokkaaksi vaaliin.

Maanantaiaamuna tukilistalla 236 allekirjoittajaa, joiden joukossa on runsaasti Helsingin piispanvaalissa äänioikeutettuja nimiä. Pappien ja muiden kirkon työntekijöiden sekä luottamushenkilöiden ohella listalla on muun muassa yhteiskunnallisia vaikuttajia, yrittäjiä ja yliopistomaailman ihmisiä.

Fida neliöb. 4.-10.11. + 25.11.-1.12. (ilm.1-2/2)

Tukiryhmän yhteyshenkilöksi on ilmoittautunut kirkolliskokousedustaja ja Kallion seurakuntaneuvoston luottamushenkilö Katri Korolainen, joka työskentelee Vantaan seurakuntien kärkihankekoordinaattorina.

Ennen kirkkoherraksi valitsemistaan Teemu Laajasalo, 42, johti Helsingin Mikaelin Agricolan kirkossa toimivaa Agricolaliikettä, jonka päämääränä on elävöittää kaupunkiseurakuntaa. Agricolaliikkeen taustalla ovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, HelsinkiMissio, Tuomasmessu-yhteisö ja Helsingin seurakuntayhtymä. Laajasalo tunnetaan myös mediapersoonana, joka luotsaa Radio Deissä perjantai-iltapäivisin kuultavaa Laajasalo-talkshow’ta.

Teemu Laajasalon lisäksi Helsingin piispanvaaliin on toistaiseksi ilmoittautunut Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, 58, joka on toiminut aktiivisesti muun muassa Tulkaa kaikki -liikkeessä ja tehnyt tutkijan työtä Cambridgen Clare Hall Collegessa Iso-Britanniassa. Tulkaa kaikki -liike tukee samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä, mille myös Helsingin nykyinen piispa Irja Askola on antanut tukensa.

Askola, 64, on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle marraskuun alussa. Piispanvaalin ensimmäinen äänestyskierros järjestetään keskiviikkona 16. elokuuta. Jos yksikään ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä perjantaina 1. syyskuuta. Piispanvaalin äänioikeutetuista puolet on pappeja ja puolet maallikoita.

Vaalin virallinen ehdokasasettelu päättyy 15. toukokuuta.

 
Dei, Nina Åström, artikkeliban 17.10.- (2/2)