Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Teologian tohtori Erkki Ranta on kuollut

 

Kuva: Sari Savela

Teologian tohtori Erkki Ranta kuoli toissa yönä sydänkohtaukseen Espanjassa. Nuoruuden näylleen ja kutsumukselleen uskollisena pysyneen Rannan julkaisemia Raamatun selitysteoksia on myyty tuhansia kappaleita.

Edesmenneeltä Erkki Rannalta ilmestyi hiljattain uusi kirja, Karitsa ja leijona, joka käsittelee ilmestyskirjan tapahtumia. Rannan mielestä oli välttämätöntä tuntea Ilmestyskirjan syntyajan historiaa, sillä sitä monet kirjan vertauskuvista avautuvat sitä kautta. Kommentaarin tekeminen Ilmestyskirjasta tuntui Rannasta alkujaan liian isolta haasteelta.

-Olen pitänyt tunnuslauseenani tarttua ylivoimaisiin tehtäviin. ”Älä pyydä tehtäviä, joihin voimasi riittävät, vaan voimia, jotka riittävät tehtäviisi.” Lisäksi olen pitänyt mielessä Paavalin opetuksen: ”Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa”, Ranta kertoi ystäväviestissä.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Kirjan julkaisuun liittyvässä tiedotteessa Ranta kertoo, että häntä koskettivat eniten Kristuksen sanat: ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen ja aterioitsen hänen kanssaan.” (Ilm. 3:20)

-Tämä lupaus on tarkoitettu jokaiselle ihmiselle, Ranta kertoi tiedotteessa.

Lähteet: Ystäväviesti (Sari Savela) ja tiedote (Erja Taura-Jokinen)