Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Teologiset opintopäivät: ”Narnia avaa näkymiä myös meidän maailmaamme”

 

C. S. Lewisin patsas Belfastissa. Kuva: Wikipedia.

Perusta-lehden perinteiset Teologiset opintopäivät järjestetään Suomen Raamattuopistossa 2.-4.1.2013. Päivillä käsitellään totuuden ja rakkauden suhdetta C.S. Lewisin ja Søren Kierkegaardin teologisten näkemysten kautta.

Vuonna 2013 tulee kuluneeksi 200 vuotta Kierkegaardin syntymästä ja 50 vuotta C. S. Lewisin kuolemasta.

Perusta-lehden vastaavan päätoimittajan Raimo Mäkelän mukaan Teologisten opintopäivien ohjelmassa käsitellään ”Lewisin ja Kierkegaardin sanomaa nykyiselle ajalle”.

– Siinä ovat keskeisiä totuus ja rakkaus sinänsä ja keskinäisessä suhteessaan, Mäkelä toteaa.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Tapahtuman ulkomaiseksi puhujavieraaksi saapuu Lewis-tutkija, teologian tohtori, kirjallisuudentutkija ja pastori Michael Ward Oxfordista. Wardin yleisluennot ja työpajat käsittelevät C.S.Lewisin Narnia-teoksen mielikuvitusmaailmaa.

– Narnian maailma avaa samalla mitä todellisimpia näkymiä meidän maailmaamme, Mäkelä sanoo.

Søren Kierkegaardia esittelee Teologisilla opintopäivillä suomalaisen Kierkegaard-tutkimuksen eturiviin kuuluva Janne Kylliäinen. Tapahtumassa nähdään myös Kierkegaardiin liittyvä näytelmä Sørenin paluu.

– Kierkegaard on viime vuosikymmeninä ollut suuremman huomion kohteena filosofisesti kuin teologisesti, mutta hän on myös ja ennen kaikkea ytimestä ammentava teologi, Raimo Mäkelä kuvaa.

Piispan kyselytunnilla osallistujien kysymyksiin vastaa Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma

Järjestäjien mukaan Teologiset opintopäivät on mitoitettu teologeille ja muille hengellisessä työssä oleville. Niille ovat kuitenkin tervetulleita kaikki teologiasta ja kirkollisista kysymyksistä kiinnostuneet koulutuksesta riippumatta.

Katso tästä tapahtuman ohjelma

 
Artikkelibanneri perussanoma