Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Terroristit surmasivat lähes 150 ihmistä Keniassa

 

Kuva: Pixabay/geralt

Viime torstaina terroristit tekivät iskun Garissan kaupungissa sijaitsevaan yliopistoon Keniassa. Iskussa kuoli 147 ihmistä ja 79 loukkaantui. Iskun takana on al-Shabaab niminen islamistinen liike.

Sotilaiden kohteena olivat kristityt opiskelijat. CNN kertoo, että sotilaat saapuivat kristittyjen pitämään aamutilaisuuteen ja ottivat sieltä panttivankeja. Sen jälkeen he etenivät asuntoloihin ja ampuivat kaikki muut vastaantulijat, paitsi muslimit.

Helsingin sanomien mukaan asemiehet pitivä yliopistoa hallussaan 15 tuntia. Neljä heistä kuoli yhteenotossa poliisin ja armeijan kanssa, loput räjäyttivät itsensä. Kenian hallitus on etsintäkuuluttanut yhden miehen, Mohamed Mohamudin, jonka epäillään olleen osallisena iskuihin. Hänestä on luvattu 215 000 dollarin palkkio.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Kristittyjen vainot kasvavat Keniassa

Kenia nousi tammikuussa Open Doorsin World Watch listalla sijalta 43 sijalle 19, vaikka suurin osa maan asukkaista on kristittyjä. World Watch List listaa maat, joissa kristittyjä vainotaan eniten.

The Guardian -sivuston mukaan ääri-islamilaisten hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat lisääntyneet Keniassa vuoden 2011 jälkeen. Esimerkiksi vuonna 2013 al-Shaab ampui Nairobin ostoskeskuksessa 67 ihmistä.