Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Tower Hamlets on lähetyskenttä Itä-Lontoossa

 

Tower Hamletin kaduilla musliminaiset hiukset ja pää peitettynä on yleinen näky. KUVA: VUOKKO VÄNSKÄ.

– Lontoossa tehdään väestönlaskenta joka kymmenes vuosi. Viimeisin laskenta oli vuonna 2011. Sen mukaan esimerkiksi Tower Hamletsin asukkaista perusbritit ovat vähemmistönä. Nyt heitä on enää vain noin 30 prosenttia, kertoo Kansanlähetyksen lähetti Maritta ”Pipa” Taylor.

Tower Hamletsin suurin etninen ryhmä ovat Bangladeshista tulleet muslimit, joita 254 000 asukkaan kaupuginosassa on 81 000. Ei ihme, että se näkyy katukuvassakin. Alueella asui enne paljon juutalaisia, ja niinpä kirkko keskittyi saavuttamaan heitä. Viime aikoina ympäristö on kuitenkin bengaleista, somaleista ja muista muslimikansallisuuksista.

Miten kirkko pärjää bengalilaisella muslimialueella? Tower Hamletsin pohjoisosassa sijaitseva baptistinen Tabernacle-kirkko on kuuluisa menneisyydestään suuria joukkoja kokoavana ja köyhällä alueella avustustyötä tekevänä seurakuntana.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Julistuksemme on samaa kuin ennen, pitäydymme Raamatun sanaan ja opetamme sitä. Täällä on kuitenkin vaikea tehdä työtä, sanoo seurakunnan pastori Kenneth Brownell.

Ihmiset vaihtuvat usein, ja se hankaloittaa kirkon työtä.

– Lisäksi entinen köyhä alue on kallistunut. Täällä ei ole enää edullista asua, kuten ennen, Brownell sanoo.

Hänen mukaansa tarvitaan paljon kärsivällisyyttä, jos haluaa viedä evankeliumia muslimeille, sillä prosessi muslimista kristityksi on pitkä.

– Se tapahtuu yleensä hitaasti. Jumalanpalvelukseen on korkea kynnys. Muslimien olisi hyvä ensin tulla johonkin ryhmään, jossa voi keskustella rauhassa ja tutustua kristinuskoon ja tulla sitten vähitellen kirkkoon, Kenneth Brownell toteaa.