Maailmanlaajuisesti valtaosa ihmisistä ajattelee näin, paljastaa neljässäkymmenessä maassa toteutettu Pew Research -tutkimuskeskuksen selvitys. Tämä näkemys on kuitenkin yleisempi köyhemmissä maissa kuin varakkaimmissa maissa. Länsimaissa on yleisempää ajatella, että moraalisesti hyvää elämää voi elää myös ilman uskoa Jumalaan.
Selvityksen 22:ssa maassa selvä enemmistö ihmisistä sanoo, että usko Jumalaan on välttämätöntä moraaliseen elämään ja hyviin arvoihin. Selvityksessä oli mukana kuusi Afrikan maata (Ghana, Nigeria, Uganda, Senegal, Kenia ja Etelä-Afrikka) ja kaikissa niissä vähintään kolme neljästä vastaajasta piti Jumala-uskoa välttämättömänä moraalille. Kuudessa Lähi-idän maassa (Egypti, Jordania, Turkki, Palestiina, Tunisia ja Libanon) vähintään 70 prosenttia vastaajista oli tätä mieltä. Israel oli ainoa Lähi-idän maa, jossa enemmistö ei katsonut Jumala-uskon olevan välttämätöntä moraalille.
Myös Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa uskon ja moraalisuuden yhdistäminen on yleistä. Indonesialaiset, pakistanilaiset, filippiiniläiset ja malesialaiset ajattelevat lähes poikkeuksetta, että Jumala-uskoa tarvitaan hyviin arvoihin. Samaa mieltä on enemmistö elsalvadorilaisista, brasilialaisista, bolivialaisista ja venezuelalaisista. Kiina muodostaa kuitenkin merkittävän poikkeuksen. Kolme neljästä kiinalaisesta uskoo, ettei Jumalaa tarvita moraalisesti hyvään elämään. Latinalaisessa Amerikassa chileläiset ja argentiinalaiset jakautuvat tässä kysymyksessä.
Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa enemmistö ajattelee, että ei-uskonnollinenkin ihminen voi elää moraalisesti. Ranskassa, Espanjassa, Tšekissä ja Britanniassa noin kahdeksan kymmenestä ajattelee näin. Yhdysvallat muodostaa kuitenkin länsimaista poikkeuksen: 53 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo, että Jumala-usko on välttämätöntä moraaliselle elämälle.
Pew Researchin selvitykseen vastasi 40 080 ihmistä 40 maassa vuosina 2011-2013.
Pew Researchin tutkimuksesta voit lukea lisää (englanniksi) tästä linkistä.