Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Tulkoon joulun hevisovitus suosittu YouTubessa

 

Pekka Simojoen Tulkoon joulu löytyy uudelta Raskasta joulua -levyltä. Levyversiosta on tehty musiikkivideo, joka kerää huimasti katsojia YouTubessa. Sen katsoi alle viikossa yli 100 000 ihmistä. Nyt katsojamäärä on lähes 400 000.

Videon hevilaulajakaartiin kuuluvat muun muassa Nightwishin Marco Hietala, Teräsbetonin Jarkko Ahola, Sonata Arctican Tony Kakko ja The Voice of Finland Antti Railio.

Pekka Simojoelle suosio oli täysi yllätys.

SRO neliöb. 17.-23.10.

– Hölmistyneenä seuraan tätä. Enpä ole tajunnut, miten YouTubessa ja sosiaalisessa mediassa homma pelaa. Sehän lähti kuin kulovalkea liikkeelle.

Simojoki antoi jo keväällä luvan kappaleen äänitykselle.

– Totesin, että idea oli hyvä ja sanoin tuottajalle, että sen kun teette. Muutama viikko sitten sain version itselleni ja olin ällistynyt.

Simojoki uskoo, että video puhuttelee katsojia ja myös itse laulajia. Videota katsotaan ympäri maailmaa, ja sanotuksista on tehty käännös englanniksi.

– Jumala laittaa kivenkovat karjut huutamaan selkeästi hengellistä joululaulua. Keskustelua on syntynyt joulun sanomasta ja Jeesuksesta.

Jarkko Aholan mielestä Tulkoon joulu on hieno kappale. Sen äänittäminen muiden hevilaulajien kanssa tuntui siltä kuin hän olisi tullut kotiin. Ahola antaa kiitosta Simojoelle.

– Aina, kun joku tekee ikimuistoisen laulun, se on hatunnoston paikka.

Ahola ei ole aiemmin miettinyt kappaleen sanomaa. Hänestä siinä, kuten joulussakin, yhdistyvät rauha ja rakkaus sekä hengellinen puoli.

Tulkoon joulu -video on omistettu lasten ja nuorten mielenterveystyölle.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie