Hyvät: Vuoden Kristillinen kirja 2024 on Pirjo Kotamäen säeromaani Paavo Ruotsalaisesta – ”Kun kannen avaa, niin sisältö pääsee yllättämään”

Tuomas Enbuske: ”Ehtoolliselle jonottaminen koskettaa”

 
Toimittaja Tuomas Enbuske lähikuvassa

Tuomas Enbuske vaikuttui helatorstain jumalanpalveluksesta.

Toimittaja Tuomas Enbuske vaikuttui helatorstain messusta Helsingin tuomiokirkossa: ”Kun näki ainakin sadan ihmisen jonottavan ehtoolliselle, siinä oli jotain todella, todella koskettavaa.”

Toimittaja ja mediapersoona Tuomas Enbuske osallistui helatorstain messuun Helsingin tuomiokirkossa ja intoutui jakamaan jumalanpalveluksessa kokemaansa liikutusta Twitterissä.

”Messu oli todella kaunis, ja kuoroineen poikkeuksellisen korkeakirkollinen. Tärkeimpänä tietysti viesti armosta”, Enbuske tviittasi.

IK-opisto neliöb. 21.10.-3.11.

Muuten levolliseen jumalanpalveluskokemukseen tekivät pienen särön niin kutsutut elämän äänet.

”Yksi ainoa vauva huusi koko jumalanpalveluksen ajan 1h 45 minuuttia. Ja tuomiokirkossa kaikuu niin, etten kuullut oikein edes saarnaa”, harmitteli Enbuske, jolta kuitenkin löytyi ymmärtämystä tilanteelle.

”Totta kai skidit, äänet ja särö kuuluvat kirkkoon, mutta ei se kai äitikään pystynyt seuraamaan messua.”

Helatorstain messu on perinteisesti lukeutunut suosituimpien jumalanpalvelusten joukkoon evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Vuosi sitten Tuomas Enbuske kuvaili suhdettaan jumalanpalvelukseen ja kristinuskoon Radio Dein haastattelussa näin:

”Olen luterilaiskristillisjuutalainen uskonnoton – toistaiseksi. Kulttuuriperinne minussa on, mutta olisin ulkokultainen, jos väittäisin olevani uskova – mutta en tiedä onko se lopullinen tila. Toivoisin voivani uskoa.”

Tuolloin hän toivoi kirkon tuovan sanomaansa esiin suorasukaisemmin, puhumalla suoremmin  kadotuksesta ja pelastuksesta.

”Jotkut sanovat, että hyvät uskovaiset ovat sellaisia, jotka eivät tuputa toisille uskoa. Minä taas olen otettu siitä, että toista ihmistä kiinnostaa se, missä vietän iäisyyteni.”

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa