Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Tuomiorovasti Juice-kirkosta: ”Juice ei pilkkaa Jumalaa”

 

Suomalaisen rock-musiikin isähahmoksi kutsutun Juice Leskisen kuolemasta tulee 24. marraskuuta kuluneeksi seitsemän vuotta.

Tampereen tuomiokirkossa tulkitaan keskiviikkona rock-muusikko Juice Leskisen (1950–2006) lauluja ja runoja. Juice-kirkossa esiintyy joukko eturivin tamperelaisartisteja. – Keskustelu siitä, mikä musiikki on kirkkoon sopivaa, on paikallaan. Mielestäni kaikki musiikki, joka ohjaa peruskysymysten äärelle, sopii kirkkoon, linjaa tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Tampereella järjestetään keskiviikkona 20. marraskuuta Juice-kirkko, jossa tamperelaisartistit esittävät Juice  Leskisen tuotantoa. Tuomiorovasti Olli Hallikaisen mukaan musiikki voi sanoja paremmin välittää elämän iloa ja kipua, kuoleman ankaruutta sekä kysymyksiä ja huutoja Jumalalle.

– Useat Juicen kappaleet puhuvat rakkaudesta, kaipuusta ja toivosta. Niissä pohditaan elämän syviä kysymyksiä ronskistikin. Juice ei pilkkaa Jumalaa vaan ihmisen tärkeilyä ja halua omia totuus itselleen. Hän taisi joskus todeta, että voisi erota valtiosta muttei koskaan kirkosta, Hallikainen muistaa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Hallikainen tunnustautuu Juice Leskisen musiikin ystäväksi. Syksyn sävel on Hallikaiselle erityisen tärkeä.

– Syksyn Sävel on karu mutta lohdullinen. Elämä on kuolemista. Sen kestää, kun on joku jonka kanssa jakaa aamuteen ja joka pitää kädestä.

Juice-kirkossa 20.11. kello 19 esiintyvät Mikko Alatalo, Heikki Salo, Kati Pellinen, Hauli Bros -yhtye ja Costello Hautamäki. Musiikin teemoja täydentävät lyhyet rukoukset ja raamatunjakeet.

Hyväntekeväisyystapahtumassa kerätään kolehti tuottamaan jouluiloa tamperelaisille vähävaraisille perheille.

Juice-kirkosta lisää Radio Dein iltapäivälähetys Toivon Päivässä tiistaina 19.11. klo 14.40.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa