Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Tutkimus Gazan kristityistä alkaa

 

Palestiinalaisalueille asuu enää vähän kristittyjä

Alueella on enää 1 500 kristittyä eli alle 0,1 prosenttia väestöstä. Vainot ja epävakaus ovat karkottaneet heidät Välimeren rannalla sijaitsevalta alueelta.

Israelissa Embrace the Middle East -kehitysyhteistyöjärjestö, katolisen kirkon Pontifical Mission in Jerusalem -järjestö sekä Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys YMCA ovat aloittamassa projektia, jonka tarkoituksena on tehdä laadullinen selonteko Gazan alueen kristittyjen elämästä.

Gazassa ei ole toteutettu virallista väestönlaskentaa yli 50 vuoteen. Christian Today -lehden mukaan vuonna 1967 Gazan alueella asui noin 2 300 kristittyä, ja he muodostivat tuolloin 0,6 prosenttia alueen väestöstä. Epävakaat rakenteet ja kasvava vaino ovat ajaneet kristittyjä pois Gazasta.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Nykyään heitä arvioidaan olevan jäljellä enää 1 500 eli alle 0,1 prosenttia väestöstä.

Suurin osa Gazan alueen kristityistä on kreikkalais-ortodoksisia tai roomalaiskatolisia, eikä heidän asemastaan ja elämästään ole koskaan tehty kattavaa selvitystä.

– Viimeinkin tutkimme [Gazan kristityn] yhteisön kokoa ja koostumusta sekä sitä, miten se on muuttunut vuoden 1993 Oslon sopimuksen ja niiden erityishaasteiden myötä, joita Gazan kristityt kohtaavat, kommentoi Embrace the Middle East -järjestön toimitusjohtaja Jeremy Moodey.