Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Tutkimus: Jeesus historian vaikutusvaltaisin henkilö

 

Katutaidetta Perun pääkaupungissa Limassa. Kuva: Wikimedia Commons

Tutkimus toteutettiin selvittämällä Wikipedian avulla historiallisten henkilöiden vaikutusta ihmisten mielipiteisiin.

Jeesus on maailmanhistorian vaikutusvaltaisin ihminen, kun maine koostetaan ihmisten mielipiteistä samaan tapaan kuin Google muodostaa hakutuloksensa.

Yhdysvaltalainen tietojenkäsittelytieteen professori Steven Skiena ja Googlen insinööri Charles B. Ward julkaisivat tutkimuksensa tulokset tuoreessa teoksessa Who’s Bigger? Where Historical Figures Really Rank.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Skienan ja Wardin kehittämä ohjelma haravoi internetissä olevia mielipiteitä kuuluisista ihmisistä ja laskee erityisen algoritmin kautta sen, miten tärkeinä he pysyvät 200 vuotta kuolemansa jälkeen. Analyysissä käytetyt metodit ovat samanlaisia kuin mitä nettihakukone Google käyttää sivukohtaisessa rankingissaan, joka perustuu nettisivujen merkityksellisyyteen hakutuloksissa.

Jeesuksen jälkeen vaikutusvaltaisimmiksi henkilöiksi tutkimuksessa nousivat Napoleon Bonaparte, William Shakespeare ja profeetta Muhammed.

 

Lue The Christian Postin uutinen aiheesta tästä.