Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

U2:n levynkansi aiheutti kohun Venäjällä

 

Spotifyn näkymä Songs of Innocencesta.

Kristityistä muusikoista koostuvan U2-yhtyeen yhteistyökumppania Applea epäillään homopropagandan levittämisestä Venäjällä.

Teknologiayhtiö Apple on jakanut irlantilaisen U2:n viime syyskuussa ilmestynyttä levyä ilmaiseksi yhtiön iTunes-musiikkiverkkokaupan kautta. Propagandakohun syy on yhtyeen Songs of Innocence -levyn kansikuva.

Kansikuvassa yhtyeen rumpali Larry Mullen halaa 18-vuotiasta poikaansa. Pojalla ja hänen isällään ei ole kuvassa paitaa. Yhtyeen mukaan kuva on kuitenkin metafora levyn teemalle. Yhtyeen alkutuotannossa esitelty pikkupoika on nyt kasvanut aikuiseksi ja isä halaa häntä.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Homopropagandan levittämiseksi alaikäisille katsottava teko on Venäjällä rikos. Laki säädettiin vuonna 2013 ja se kieltää neutraalinkin puheen homoista.

Jos Applen todettaisiin syyllistyneen rikokseen, se voisi joutua sulkemaan toimintansa kolmeksi kuukaudeksi ja maksamaan sakkoja vajaat 20 000 euroa, kertoo Guardian. Mahdollisista seuraamuksista U2:lle ei ole tietoa. 

Lähde: Helsingin Sanomat