Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Unelmasta totta: sapattikouluseminaareista webinaareja Caspari-keskuksessa

 

Sapattikouluseminaarit ovat vuodesta toiseen olleet suosituin Jerusalemissa toimivan Caspari-keskuksen toimintamuoto. Nyt seminaarit ovat loikanneet digiaikaan.

Jerusalemissa toimiva opintokeskus kokoaa Jeesukseen uskovia juutalaisia ja kristittyjä toimimaan yhdessä messiaanisen liikkeen tukemiseksi. Keskeinen osa Casparin työtä ovat sapattikouluseminaarit, joita on järjestetty jo 21 vuotta. Sapattikoulu vastaa pyhäkoulua, mutta sen merkitys seurakunnissa on meikäläistä pyhäkoulua suurempi. Useissa seurakunnissa se on ainoa lapsityön muoto.

– Noin kaksi vuotta sitten pidimme työntekijäkokouksessa aivoriihen nykyisten työmuotojemme kehittämisestä. Ehdotin, että Caspari-keskus tarjoaisi opetusta myös webinaarien eli verkkoseminaarien muodossa – se olisi uudenaikainen ja kätevä tapa saada ihmisiä mukaan. Ajatukseni oli, että äänittäisimme kokeneiden kasvattajien luentoja ja jakaisimme näitä videoita lasten kanssa työskenteleville, jotta he voisivat katsella niitä vapaa-ajallaan. Kaikki työkaverini pitivät ideaa hyvänä, mutta kukaan ei oikein osannut sanoa, kuinka sitä voisi käytännössä toteuttaa, muistelee Caspari-keskuksen projektikoordinaattori Margarita Kantor.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Monen rukousvastauksen jälkeen unelmasta on tullut totta.

– Israelissa asiat harvoin tapahtuvat kovin nopeasti. Tälläkin kohtaa se piti paikkansa. Tiesimme, että uusi työmuoto vaatisi paitsi paljon lisärahoitusta myös ammattikuvaajan ja muita tekniikan asiantuntijoita. Meillä oli enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta aloimme rukoilla ja odottaa, kuinka Jumala vastaisi, kertaa Kantor.

– Vähän kerrassaan palapelin palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Kalliin projektin rahoittajiksi löytyi kaksi medialähetysjärjestöä. Sitten Jumala toi yhteistyökumppaniksemme toisen paikallisen lapsityötä tekevän tahon. Yhdessä heidän kanssaan olemme saaneet alkaa puhaltaa elämää tähän näkyyn.

Parin viime vuoden aikana sapattikouluseminaarit ovat palvelleet yli 600:aa vapaaehtoista lapsityöntekijää noin 120:stä messiaanisesta seurakunnasta. Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan koskaan pääse mukaan perjantaisin pidettäviin koulutuksiin. Israelissa perjantai on viikonlopun toinen päivä ja siten useimmille vapaa, mutta aina joidenkin on silloinkin oltava töissä tai opiskeltava. Helppokäyttöinen verkkokurssi ratkaisee tämän ongelman.

Alec Goldberg Casparista ja Debby Nalbandian, paikallisen lapsityön materiaaleja kustantavan Medallion-järjestön johtaja.

– Verkkokurssin nimeksi päätettiin antaa Herra, haluan opettaa! Jokainen lasten kanssa ohjaajana tai vanhemman roolissa toimiva tarvitsee perustiedot noin 20:stä aiheesta. Nämä aiheet muodostavat kurssin ytimen. Kutakin teemaa opiskellaan kuukauden verran. Kukin kurssilainen katselee kolme lyhyttä videota ja tekee sen jälkeen opettajan määräämän harjoitustehtävän. Kuun loppupuolella opiskelijat kerääntyvät verkkoseminaariin opettajan kanssa, tehtävät käydään yhdessä läpi ja niistä keskustellaan.

Syksyllä alkava kurssi on jo herättänyt huomattavaa kiinnostusta sapattikoulunopettajissa.

Rukoilethan sinäkin tämän projektin puolesta! pyytää Kantor.

 
Kylvaja artikkelibanneri