Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Uskonkipinä on uutta suomalaista gospelia SRO Musiikkilinjalta

 
Uskonkipinä messulaulun kansikuva

Perjantaina 23.8.2024 julkaistaan Suomen Raamattuopiston Musiikkilinjan musavideo Uskonkipinä.

Perjantaina 23.8.2024 julkaistaan Suomen Raamattuopiston Musiikkilinjan musavideo Uskonkipinä. Laulu on keväällä julkaistusta Särkyneiden messusta, jonka ensiesityksen SRO Musiikkilinja myös toteutti.

Mutta voidaanko messumusiikin yhteydessä oikeastaan puhua esiintymisestä? Onhan kyse koko seurakuntaa osallistavasta ja palvelevasta musiikista.

– Huomasimme työstäessämme sovituksia, että osa tämän messun kauniista ja polveilevista melodioista sopii todella hyvin yhteislauluiksi, kun taas osa voisi sopia enemmän solistille, kysymykseen vastaa Suomen Raamattuopiston musiikkilinjan vastaava opettaja, gospelmuusikko Mikko Nikula.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

– Joka tapauksessa messun kokonaisuus oli erittäin syvällinen, riemullinen, koskettava ja sopii varmasti seurakuntien käyttöön. Ei todellakaan mitään höttöä, Mikko jatkaa.

Särkyneiden messu on nuorten lauluntekijöiden Wilma Inkeroisen ja Helmi Neuvosen projekti. Tekijät kertoivat, että koko luomisprosessiin ja messun valmiiksi saattamiseen meni kolmisen vuotta. He saivat työskentelyyn myös Simojoki-Kaskinen -apurahan. Särkyneiden messu on tarkoitettu käyttöä varten ja siksi messun nuotit ovat ilmaiseksi ladattavissa.

Suomen Raamattuopiston Musiikkilinja on vuosien varrella saanut olla varustamassa ja potkimassa eteenpäin monia suomigospelin tekijöitä.

– Osana tätä tehtävää on hienoa tehdä tunnetuksi uutta messumusiikkia, Mikko Nikula kertoo uuden lukukauden kynnyksellä.

– Musiikkilinjalla on ollut viime vuosina tapana julkaista kerran vuodessa musiikkivideo. Uskonkipinä valikoitui opiskelijoiden kanssa usean laulun joukosta. Biisissä on särmää ja luonnetta sekä sävelen että sanoituksen puolesta. Kappaleessa kerrotaan elämän koettelemuksista ja siitä, kuinka niiden keskellä Uskonkipinä leimahtaa Pyhän Hengen työnä ihmisen sydämessä.

Uskonkipinä kappaleen voi kuunnella ja katsoa perjantaina 23.8. alkaen linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=VDUnqeszPFw. Musiikkilinja All Stars -kokoonpano esittää laulun myös viikonloppuna vietettävien Hengellisten syventymispäivien päätösjuhlassa Järvenpää-talossa.

– Meillä oli hyvä tekemisen meininki ja oikein hauskaakin kappaletta äänitettäessä. Se toivottavasti välittyy katselijalle, Mikko hehkuttaa ja jatkaa: Video on making of-tyylinen, eli koostettu äänitys- ja harjoitustilanteista. Lisääkin kappaleita on tulossa, sillä keväällä äänitimme kaksi muutakin teosta isolla porukalla.

Tietoa Musiikkilinjasta löytyy täältä: www.musiikkilinja.fi