Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Uskovaisena akateemikoiden ja opiskelijabileiden keskellä

 

Uuden koulun aloitus on monelle raskasta, koska paikkakunnan mukana vaihtuu ystävät ja omat piirit. Haasteensa tuo myös seurakunnan löytäminen ja miten suhtautua muiden elämäntyyliin. Petteri Mali jakaa omia kokemuksiaan opiskelijaelämästä.

Miten uskovaisen pitäisi suhtautua muihin ihmisiin ja alkoholiin?

Kristityn on hyvä pohtia omaa suhtautumistaan niihin, jotka eivät usko. Ennen pitkää opinnot, työ tai harrastukset ajavat jokaisen toimimaan myös ei-uskovaisten kanssa.
– On tärkeää olla muitakin kuin uskovia ystäviä. Raamattu opastaa meitä uskovia, että menkää kaikkeen maailmaan. Se myös tarkoittaa, että meidän tulee mennä kaikenlaisten ihmisten luokse.
Alkoholilla on suuri osuus monissa opiskelijatapahtumissa. Kristityn pitää olla varma, että ei itse ajaudu mukaan maalliseen menoon, mutta hedelmällistä keskustelua syntyy usein juuri siellä, missä syntinen ihminen on.
– Uskonasiat nousivat eniten pinnalle silloin, kun monet alkoivat humaltua tapahtumissa. Melkein aina jossakin vaiheessa esille nousi oma uskoni. Koin kyllä tärkeäksi sen, että paikalla oli usein joku toinenkin kristitty.
Seurakuntayhteys on kuitenkin oltava varmalla pohjalla, koska ilman sitä maailman menoon on helppo eksyä.
– Uskosta olisi saattanut vieraantua ilman sitä kristillistä teekkariporukkaa. Kun hengailin heidän kanssaan suurimman osan aikaa, tiesin olevani hyvällä pohjalla. Jos olisin ollut vain niiden kanssa, jotka eivät jakaneet uskoa, olisi ollut helppoa jäädä vain niihin piireihin.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

“Uskonasiat nousivat eniten pinnalle silloin, kun monet alkoivat humaltua. Melkein aina jossain vaiheessa esille nousi oma uskoni.”

Tiede, usko ja evankeliointi

Myöhemmin Petteri muutti hetkeksi Helsinkiin opiskelemaan jazzpianoa, minkä jälkeen hän palasi yliopisto-opintojen pariin Joensuuhun suorittamaan fysiikan aineenopettajan opintoja.
– Tiedepiireissä ei ole hirveän muodikasta uskoa. En tosin ajattele sen olevan alakohtaista. Samoin taitaa olla lähes kaikilla aloilla.
Petteri ei ole haasteensa kanssa ainut. Monet pohtivat tieteen ja uskon yhtälöä.

 

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!

Teksti Henrik Mäki | Kuvat Lil_foot_/Pixabay