Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Uskovaiset nuoret ry:n toiminta sulautuu Raamatunlukijain Liittoon

 

Uskovaiset nuoret -Facebook-ryhmässä on yli 11 000 jäsentä. Kuvakaappaus ryhmän Facebook-profiilin etusivusta.

Uskovaiset nuoret ry (UN) on kesällä lakkauttanut oman yhdistyksensä, mutta toiminta jatkuu osana Raamatunlukijain Liittoa (RLL).

Muutoksen taustalla ovat olleet UN:n taloudelliset haasteet, palkkiotoimisen toiminnanjohtajan yllättävä lähtö sekä paljolti vapaaehtoistyönä tehdyn hallinnon tuoma taakka, kerrotaan RLL:n ja UN:n yhdessä julkaisemassa tiedotteessa.

UN:n vapaaehtoiset jatkavat toimintaansa sosiaalisessa mediassa tutulla Uskovaiset nuoret -nimellään. Yhteisön toiminnan sulautuessa osaksi Raamatunlukijain Liittoa, yhteisön hallinto kevenee, kun sen ei tarvitse huolehtia yhdistyksen lakisääteisistä velvotteista ja taloudesta. UN on yksi Raamatunlukijain Liiton jäsenyhdistyksistä.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Jatkossa Uskovien nuorten toimintaa kehitetään osana RLL:n toimintaa.  Tarkoituksena on yhteisvoimin kehittää nuorten raamattutyötä sosiaalisessa mediassa. RLL:n tarjoamat monet nuorille ja nuorille aikuisille suunnatut raamattumateriaalit kanavoidaan UN:n kautta nuorien tietoisuuteen ja käyttöön. Ajatuksena on tehdä myös uutta materiaalia erityisesti someen.

Uskovaiset nuoret ry on perustettu vuonna 2014 tukemaan eri puolilla Suomea asuvia nuoria kristittyjä erityisesti sosiaalisen median alustojen kautta. Yhteisön Facebook-ryhmässä on yli 11 000 jäsentä ja Instagramissa sillä on noin 2400 seuraaja.

Viime talvena yhdistyksen vastuunkantajat pohtivat uutiskirjeessään:  ”Voisiko Jumala avata uuden oven mahdottomilta näyttävien tilanteiden edessä?”

”Oli upeaa heittäytyä Jumalan armon varaan. Pohdimme, mitkä olisivat Hänen – kaikkivaltiaan Jumalan – suunnitelmat UN:n tulevaisuudelle. Joutuisimmeko lopettamaan taloudellisten haasteiden edessä ja toiminnanjohtajan sanoutuessa yllättäen irti tehtävistään? Vai olisiko Jumalan mahdollisuudet suuremmat kuin omamme? Olisiko hänellä jotain uutta UN:a varten?”

Samaan aikaan Raamatunlukijain Liitossa etsittiin ja rukoiltiin mahdollisuuksia tehdä laajempaa yhteistyötä nuorten parissa työtä tekevien jäsenjärjestöjen kanssa. RLL halusi kehittää nuorten raamattutyötä sosiaalisessa mediassa, mikä on nimenomaan UN:n vahvuus.

Uskovaiset nuoret ry teki huhtikuussa ratkaisun järjestönsä lakkauttamisesta, mikäli RLL ottaisi heidän toimintonsa osaksi omaa työtään. RLL:n hallitus hyväksyi yhdistymissuunnitelman toukokuussa. Kesän aikana UN-toiminnot ovat virallisesti siirtyneet osaksi Raamatunlukijain Liittoa.