Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Uudistunut Elämä kiinnostaa

 

Ilmettään tuoreuttanut Elämä-lehti herättää mielenkiintoa. Tilaajien määrä on kasvanut kuukaudessa lähes viidenneksen.

– Keskeinen tavoite oli tehdä lehdestä ulkoasultaan nykyaikainen. Kuvien laatustandardia on nostettu reilusti, kertoo uudistuksen keskeinen tekijä, markkinointipäällikkö Sari Savela Perussanoma Oy:stä.

Lehden isompi koko mahdollistaa nyt aiempaa laajemman juttutarjonnan.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Luettavaa se tarjoaa noin 30 prosenttia enemmän kuin ennen.

Sari Savela toteaa, että markkinoilla on kysyntää kristilliselle yleisaikakauslehdelle, joka liputtaa herätyskristillisyyden puolesta ja tarjoaa Raamatun opetusta. Siitä Elämän edeltäjä, Elämään-lehtikin, oli tunnettu.

On myös tärkeää, että lehti ymmärtää ihmisen elämää ja antaa sielunhoidollista tukea.

– Toivon, että Elämä auttaa kasvamaan uskossa Kristukseen, rohkaisee suhteessa lähimmäisiin ja vahvistaa kypsymistä siksi ihmiseksi, joksi Jumala on jokaisen luonut. Myös vaikeista asioista on uskallettava kirjoittaa, Savela pohtii.

Ulkoisesti lehden tulisi olla moderni ja sopivasti näyttävä, jotta kuka vain voisi siitä kiinnostua.

– Kristillinen printtimediakenttä on ollut pitkään melko pysähtyneessä tilassa. Ehkä uudistuneen lehden lanseeraus oli hyvä tehdä juuri näin lama-aikana, jolloin useimmat toimijat keskittyvät karsimaan kuluja ja selviämään hengissä.

Elämän päätoimittaja on Timo Junkkaala, joka tammikuun pääkirjoituksessaan toivoi lehden haastavan uskovia ajattelemaan ja ajattelijoita uskomaan. Niin on jo tehty esim. ulkomaisia kristillisiä vaikuttajia, Alister McGrathia ja Alec Goldbergia, haastattelemalla.

Uudistuneen Elämän toinen numero ilmestyi helmikuun ensimmäisenä tiistaina. Sen pääjutussa SPR:n Florence Nightingale -mitalin saanut Hilkka Hares kertoo arjen ihmeistä Itä-Afrikassa, jossa hän työskenteli lähes kolme vuosikymmentä.