Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Uusheräys kritisoi Lähetysseuran linjauksia

 

Uusheräyksen keskusliitto (entinen Lestadiolainen Uusheräys) antoi vuosikokouksessaan heinäkuun lopussa julkilausuman, jossa se ilmaisee tyytymättömyytensä Suomen Lähetysseuran viimeaikaisiin linjauksiin. Uusheräys on tehnyt yhteistyötä Lähetysseuran kanssa 1900-luvun alusta saakka ja sillä on kymmenkunta nimikkosopimusta Lähetysseuran lähettien kanssa.

Uusheräys katsoo, että Lähetysseura on tehnyt linjausten muutoksia, jotka eivät ole sopusoinnussa uusheränneiden lähetystyön ystävien näkemysten eivätkä yhteistyökirkkojen teologisten näkemysten kanssa. ”Tämän johdosta Uusheräys tulee jatkossa arvioimaan kriittisesti taloudellista tukeaan Suomen Lähetysseuralle ja etsimään uusia yhteistyökumppaneita. Nykyisin voimassa olevia nimikkosopimuksia ei irtisanota”, julkilausumassa sanotaan.

Julkilausuman allekirjoittajina ovat Uusheräyksen Keskusliiton johtokunnan puheenjohtaja Kalevi Silvola ja toiminnanjohtaja Martti Peräaho. Kalevi Silvola kertoo Uudelle Tielle, että Uusheräyksellä on ollut pienimuotoista yhteistyötä Lähetysyhdistys Kylväjän, Kansanlähetyksen ja Sanansaattajien kanssa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Voi olla, että enemmän kuitenkin kiinnostaa tuki suoraan kohteeseen, Silvola kommentoi.

Julkilausuma päättyy ilmaukseen rukoustuesta: ”Uusheränneet haluavat rukoilla edelleen niin Suomen Lähetysseuran kuin muidenkin lähetystyötä tekevien järjestöjen ja kirkkojen puolesta, että Jeesuksen antama lähetyskäsky toteutuisi mahdollisimman tehokkaasti ja laajasti.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kotimaa24.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie