Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Uusi toiminnallinen virtuaalijumalanpalvelus aloittaa Lastenkirkko.fi:ssä

 

Lastenkirkko.fi-sivustolla alkaa 5. helmikuuta toiminnallinen virtuaalijumalanpalvelus Verkkovaeltajan taukopaikka. Jumalanpalvelukset järjestetään jatkossa kaksi kertaa kuukaudessa sunnuntaisin kello 16 Lastenkirkon kirkkosalissa. Suurin osa jumalanpalveluksen lauluista nähdään musiikkivideoina, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Jumalanpalveluskaavan Lastenkirkkoon räätälöinyt kouluttaja ja pastori Anita Ahtiainen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta vertaa kaavaa ”hengelliseen kuntopiiriin”.

– Jumalanpalveluskaava pitää sisällään kaikki ihmisyyden ja hengellisyyden puolet sopivassa suhteessa. On itsetutkiskelua ja nöyryyttä, on iloa ja kiitollisuutta, on toisten ihmisten ja luonnon huomioonottamista, mutta myös elämänvoiman vastaanottamista itselle. Samaa on haettu Lastenkirkon jumalanpalveluskaavaan, Ahtiainen sanoo.

– Lastenkirkko.fi on kuitenkin aivan omanlaisensa ympäristö. Lapset odottavat oikeasti voivansa tehdä asioita verkkosivulla, siksi Lastenkirkon jumalanpalvelukset rakennetaan mahdollisimman toiminnallisiksi.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Tänä keväänä Lastenkirkossa on alkanut kaksi uutta pyhäkoulua. Kerran kuukaudessa Lastenkirkko.fi:n pyhäkoulumajassa kokoontuu Pieksämäen seurakunnan lastenohjaaja Tiina Brusilan vetämä Nettipyhis.

Tuusulan seurakunnan lastenohjaaja Jani Suurnäkki kohtaa lapset kolmen viikon välein Mäyrämäenpyhiksessä, jossa kuullaan tarinoita Mäyrämäestä ja sen asukkaista.

Lastenkirkossa ovat mukaan Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Kaarinan ja Vantaan seurakuntayhtymät, Seurakuntien Lapsityön Keskus, PTK – poikien ja tyttöjen keskus sekä Kirkkohallituksen Hengellinen elämä verkossa -hanke.

 
Artikkelibanneri perussanoma