Epäluuloisuus leimannee jatkossakin turkkilaisten suhdetta kristittyihin ja muihin uskontoihin.
Turkissa toukokuun lopulla pidettyjen presidentinvaalien tulos ei ennakoi parempia päiviä siellä eläville ja toimiville kristityille: vuodesta 2014 Turkkia hallinnut presidentti Recep Tayyip Erdogan valittiin vaaleissa uudelle viisivuotiskaudelle.
Kristittyjen vainotilannetta seuraavan ja raportoivan Open Doors -järjestön vainoanalyytikko Michael Bosch sanoo Christiantoday.comille, että niin kristityt kuin muut uskonnolliset vähemmistöt on jo ajettu Turkissa marginaaliin Erdoganin edustaman islamilaisen nationalismin myötä.
– Erdoganin kansallisessa kertomuksessa todellinen Turkki on sunni-islamilainen, toteaa Bosch.
– Niinpä jos olet kurdi, armenialainen tai syyrialainen, sinua katsotaan parhaassakin tapauksessa epäluuloisesti.
Boschin mukaan Turkin kristityt kunnioittavat hallitusta ja noudattavat maan lakia. Kuitenkaan tämä ei kohenna heidän olojaan. Kristityiltä puuttuu julkinen elintila sekä mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.
Turkkilaisten kristittyjen lisäksi Erdoganin hallinto hylkii länsimaisia kristittyjä, mikä on vaikuttanut maan protestanttisiin yhteisöihin. Niitä ei tunnusteta uskonnollisiksi seurakunniksi, minkä myötä protestanttien on hankala vuokrata kokoontumistiloja tai avata pankkitilejä.